Portada 463
Xavi Martí i Marina Sabaté, bloguers.
Xavi Martí i Marina Sabaté, bloguers. (Marina Antúnez)
08/09/2014 - Cultura
Dos bloguers melomans
Marina Sabaté i Xavi Martí creen el blog ‘La música amanseix les feres’ on hi publiquen el que fa referència als músics emergents
Marina Antúnez
El Xavi Martí i la Marina Sabaté són els autors del blog http://lamusicaamanseixlesferes.blogspot.com, una pàgina que es diu així “perquè la nostra gossa, el Dharma, es queda tranquil quan ens sent tocar la gralla, i la dita ens va semblar adequada, he he”.

Al blog hi pengen tot allò que fa referència a la música emergent del nostre país. Sempre els ha agradat la música, sobretot, la música tradicional. Actualment, toquen la gralla i col·laboren amb els gegants a l’ETC. Ella és de Pratdip (Baix Camp). “Allí ja tocava la gralla amb els gegants del poble, després vaig anar a Reus i ara vivim aquí, a Castellar del Vallès, des de fa quatre anys”.

Ja fa temps, van intentar iniciar una col·laboració amb un web de Madrid que es diu Emergentes.es, però la cosa no va quallar, “així que vam començar per la nostra banda, creant el blog ‘La música amanseix les feres’, el passat mes de febrer”, explica el Xavi. Va ser aleshores quan Emergentes es va interessar per ells i els va demanar una col·laboració. “A nosaltres ens va semblar molt bé perquè ells només fan cròniques dels concerts de Madrid i nosaltres podíem aportar informació sobre la música en català”. Tot i així, no tot el que publiquen la Marina i el Xavi ho envien a Emergentes, “fem una tria prèvia”.

La parella centra els continguts del seu blog en els grups que, sovint, són desconeguts per la majoria de gent però que fan música de qualitat. “Trobem nous grups als festivals on anem i també en alguns concursos musicals”, diu el Xavi. En aquest sentit, són uns incondicionals a les cites com el Disc Català de l’Any, el Mercat de Música Viva de Vic, els concerts de la Fàbrica Damm, de la FIM de Vilaseca, el Sona 9, i també a les Festes Majors com la de Sant Quirze, Sabadell, Castellar, etc.  “El nostre objectiu és fer la crònica del concert i, si el grup hi accedeix, fer-li una entrevista. També hem començat a fer un sorteig cada setmana, gràcies a la col·laboració amb la discogràfica Quimera Records”.

Professionalment, no tenen res a veure amb la música. Gestionen el blog sense ànim de lucre “i, malgrat que ens requereix molt temps de dedicació, és un món que ens encanta”, continua la Marina. La majoria d’amics que tenen són músics. Van començar el blog parlant dels grups del Vallès i, a poc a poc, van ampliar el ventall de grups i músics. “Ara són els mateixos grups qui ens venen a buscar perquè els fem una entrevista”, reconeix el Xavi. Mantenen el contacte amb grups que fa temps que coneixen i que han acabat triomfant, com la Pegatina, o Pepet i Marieta. No es tanquen a cap estil musical, “tot i que tinguem les nostres preferències”.

Afirmen que, el dels músics, és un món molt tancat i que sovint és difícil accedir-hi. Ja tenen 3.600 visites al blog des de la seva creació, 132 segudors a Twitter, 561 amics al Facebook i 62 a Instagram.
M'agrada
Comentaris