Portada 458
Trobada de networking analògic al Calissó
Trobada de networking analògic al Calissó (Josep Graells)
16/11/2012 - Actualitat
Networking analògic al Calissó
Una vintena d’empreses participa a la trobada de professionals 2.0 del col·lectiu la Pedra Fina
Rocío Gómez
Una vintena de professionals del disseny i les noves tecnologies han participat el vespre de dijous a la primera sessió de networking analògic que ha coordinat la Pedra Fina, el laboratori d’idees d’ERC a Castellar del Vallès amb el Calissó com a punt de trobada.

La idea d’organitzar una sessió de networking a Castellar del Vallès va sorgir al mes de juny amb la primera trobada de la Pedra Fina. “Després d’una taula rodona amb creatius vam arribar a la conclusió que calia impulsar la creativitat 2.0 com una eina de futur i dinamització econòmica”, explica Rafa Homet, president de la secció local d’ERC. “L’objectiu és que els professionals ampliïn la seva xarxa de contactes i coneguin altres perfils professionals. De fet, abans de la trobada, alguns dels participants van penjar el seus perfils al nostre bloc perquè els comencessin a conèixer”, apunta Homet.

Durant la sessió es van mostrar a través d’un projector els portals webs de les empreses que van participar a la trobada, així com també un tast de la seva activitat professional en l’àmbit multimèdia. En aquest sentit, Homet fa un balanç molt positiu de la primera sessió pel que fa a l’assistència i a la gran varietat d’empreses que s’han sumat a la proposta. Entre els professionals del món 2.0 que s’han apropat al Calissó es troben dissenyadors industrials i de pàgina web, fotògrafs, empreses de coaching, producció de vídeo o de manteniment de xarxes informàtiques, blocaires, o fins i tot una consultoria de recursos humans. “Hi ha empreses formades per una sola persona que basen la seva efectivitat en la capacitat de col·laborar amb altres professionals en moments puntuals. Aquest seria el cas d’un despatx de coworking on 6 empreses treballen conjuntament i moltes vegades es passen feina els uns als altres”, explica el president de la secció local d’ERC.

5 PERFILS PROFESSIONALS

Carles Rivera, tècnic informàtic especialitzat en manteniment de xarxes i servidors
“Vull compartir experiències i potser fins i tot arribar a acords amb clients. Sovint necessito fer dissenys de pàgina webs i necessito algú que m’ho solucioni

Joanna Lambert, dissenyadora i blocaire
“Tinc un bloc sobre la forma física post part i a la sessió he conegut dissenyadors que m’han assessorat com millorar el meu blog. És una manera d’ensenyar i aprendre”

Albert Llort, dissenyador industrial, il•lustrador i actor de doblatge
“És una bona iniciativa per conèixer gent molt potent a nivell creatiu que no coneixia i que estan aquí al costat, per enriquir la meva xarxa de contactes i per descobrir altres visions”.

Pere Roca, dissenyador vídeo
“De vegades col·laboro amb gent d’altres ciutats quan tinc els professionals que busco més a prop, i aquestes trobades són una manera de posar-nos en contacte”

Núria Serra, fotògrafa
“Es fan poques trobades d’aquest estil per presentar-nos i conèixer el màxim possible altres perfils professionals i del sector. He treballat com a fotoperiodista, però també en l’àmbit dels retrats, books i fotografia de moda"
M'agrada
Comentaris