Portada 463
Programa "Divendres" de TV3 a Castellar del Vallès
  (J. Graells)
18/10/2012 - Actualitat
‘Divendres’ de TV3 mostra Castellar a més de 250.000 catalans
El magazín de tarda de TV3 s'ha instal·lat durant quatre dies a la plaça Major de la vila. La cultura culinària, el patrimoni històric del tèxtil o la vida musical de la vila han protagonitzat el programa
Rocío Gómez
El magazín de tarda de TV3 “Divendres” es va instal·lar aquesta setmana a la plaça Major de Castellar del Vallès, amb la voluntat de donar a conèixer les particularitats de la vila. Així, durants quatre dies, la unitat mòbil de “Divendres”, amb el presentador Espartac Peran com a director d’orquestra, es va capbussar en la història, la cultura, el patrimoni i els productes de proximitat de Castellar del Vallès. Elements que diàriament han pogut conèixer a través de la televisió més de 250.000 espectadors, que sumen un 16% d’audiència, dada que han valorat “molt positivament” els responsables del programa.

El primer dia d’estada del programa va tenir com a protagonista la música i dels seus beneficis en la formació dels més petits amb Jaume Sala, director del cor Sant Esteve, i Dani Coma, creador musical i alma mater de les Macedònia. A més d’entrevistar als dos músics de la vila, el cor va interpretar la seva versió de la sintonia del programa, original de Love of Lesbian. D’altra banda, l’escriptor Màrius Serra, dins de la seva secció Paraules en ruta va descobrir algunes paraules i girs lingüístics propis de Castellar.

Dimarts va ser el torn de la cultura culinària de la vila. El mestre pastisser Joan Muntada va explicar pas a pas l’origen de la xocolata, des del seu naixement a l’arbre del cacau, fins al tractament que pateixen les faves de cacau. Ajudat per la nutricionista Montse Folch, Muntada va detallar els components de la xocolata i el seu efecte a l’organisme. D’altra banda, la mongeta del ganxet també va tenir la seva quota de popularitat. La mediàtica cuinera, Carme Ruscalleda, i Ramon Casamada, impulsor de la D.O. del llegum vallesà, van posar de manifest l’acurat procés de selecció i conreu de les llavors per aconseguir la varietat de la mongeta del ganxet. Carles Calsina, president de Cuina Vallès i gerent del restaurant Garbí de Castellar, també va aplaudir les bondats de la mongeta del ganxet, i va destacar la importància de la mostra gastronòmica que comença demà i que fins diumenge proposarà una vintena d’activitats amb la cuina com a principial atractiu.

La història de la indústria tèxtil al Vallès amb la fàbrica Tolrà com a eix vertebrador, ha centrat el programa de dimecres. Els testimonis dels extreballadors de la Tolrà, Antònia Ferrer i Anna Maria Pagès i Fidel Guasch, que van viure la riuada del 62, amb la col·laboració de l’historiador Josep Maria Solé, han dibuixat el dia a dia de la fàbrica. Aquesta tarda, l’actriu Montse Germán, ha estat l’encarregada de conduir un recorregut pels principals racons d’interès de la vila. L'àvia rmei i Jaume Sobrequés han fet cinc cèntims de la preparació de l'aixovar amb referències a la Casa Pascuet. Demà, una nodrida representació de castellarencs estarà al plató de "Divendres" al estudis de TV3 de Sant Joan Despí
M'agrada
Comentaris
Programa "Divendres" de TV3 a Castellar del Vallès