Portada 458
D'esquerra a dreta, R.Homet, Q.Quer, G.Barceló i A.Llort
D'esquerra a dreta, R.Homet, Q.Quer, G.Barceló i A.Llort (Josep Graells)
15/06/2012 - Actualitat
Coworking i networking: el futur
La primera de les Trobades a la Pedra Fina d’ERC es centra en la revolució del mercat laboral amb les noves tecnologies i el treball en xarxa
Rocío Gómez
ERC de Castellar va inaugurar el passat dijous el cicle de Trobades a la Pedra Fina, a Ca l’Alberola, amb les noves tecnologies, el networking i el coworking, eines per a emprendedors, autònoms, i professionals, com a eix vertebrador de la sessió. El productor audiovisual, Guillem Barceló, el productor musical Quim Quer, i el dissenyador gràfic Albert Llort, van ser els encarregats d’explicar com han condicionat les noves tecnologies l’evolució del mercat laboral, sobretot en l’àmbit creatiu.

“El món del treball ha canviat molt amb les noves tecnologies en qüestions com el panorama físic de pobles i ciutats: ara podem tenir la nostra empresa al telèfon mòbil”, explica Rafa Homet, portaveu d’ERC a Castellar. “Cal generar espais de coworking, de treball en xarxa. Castellar té instal·lacions preparades per fer-ho, i té potencial per liderar aquest sector però necessita el suport de l’Ajuntament”, afegeix Homet. El portaveu apunta que el balanç de la primera xerrada és “positiu perquè els creatius han donat pistes sobre els actius de Castellar per generar noves activitats econòmiques”.

Durant la ponència, el creatiu Guillem Barceló, especialitzat en camps com l’escenografia virtual i la museugrafia, va remarcar que “la crisi és un gran problema però també una gran oportunitat”. “Hem d’apostar per la formació continuada i per la pràctica, però sobretot pel treball en xarxa. Conèixer professionals del teu sector, compartir coneixements i fins i tot recursos, establir vincles de col·laboració... Entre tots ho tenim tot, tant idees com necessitats, projectes, dubtes o infrastructures que desaprofitem i que podem compartir. S’ha produït un canvi de paradigma: els contactes i el treball en xarxa ara signifiquen suport i no pas competència”, va afegir Barceló. “On hi ha gent passen coses, i quan fas projectes surten més projectes. Les tecnologies faciliten la comunicació amb professionals d’arreu del món”, conclou Barceló.

Per la seva banda, el dissenyador industrial especialitzat en 3-D, Albert Llort, va posar de manifest la importància de les xarxes socials per la proximitat que ofereix amb el consumidor i com a aparador imprescindible per donar visibilitat i promocionar els projectes professionals. “Amb les xarxes socials com Facebook, Twitter o Linkdln, guanyes notorietat i presència, i és molt important estar al dia i renovar-los constantment. És una eina que hem d’aprofitar i ens ho hem de prendre com una segona feina”, afegeix Llort.

Els tres creatius van coincidir en què la especialització i la versatilitat són qüestions essencials amb la nova situació del mercat laboral per tal de destacar i ser atractiu pels possibles clients. La propera xerrada de Trobades a la Pedra Fina, tindrà lloc al mes de setembre i tractarà sobre economia.
M'agrada
Comentaris