Portada 462
Les components d’Urban Knitting Castellar teixint a La grangeta d’en Roca dijous de la setmana passada
Les components d’Urban Knitting Castellar teixint a La grangeta d’en Roca (Josep Graells)
23/03/2012 - Actualitat
Cafè, conversa i... a teixir
La moda Urban Knitting aterra a Castellar amb un grup de dones que es reuneix en una cafeteria per fer labors
Jordi Rius
Al 2005 dues dones de Houston es van unir i van formar el grup “Knitta” amb la intenció de mostrar les seves creacions de punt i ganxet en monuments, mobiliari urbà i altres llocs públics. Set anys després, s’han creat molts grups a tot Europa i la moda ha acabat aterrant a Castellar. Un grup d’entre 10 i 15 persones, totes dones, es reuneix cada primer i tercer dijous de mes a La Grangeta d’en Roca per prendre alguna cosa, conversar i teixir mitja o ganxet.

“Som unes frikis de les llanes” és el lema que figura a l’encapçalament del seu blog -urbanknittingcastellar.blogspot.com-. La intenció d’aquestes dones és mostrar que “tricotar és divertit i que no és cosa només de les àvies”, assegura María García, una de les fundadores del grup Urban Knitting Castellar. “Volem que la gent s’adoni que teixir és divertit i que no només és cosa de iaies” adverteix García. Dijous de la setmana passada, la que representava la quarta kedada, hi havia dones joves, grans i fins i tot una nena, Vera, la filla de María García. A la vila hi ha molts establiments que ofereixen cursos, però “nosaltres el que volem és compartir experiències, passar una estona i, sobretot, teixir”, argumenta la fundadora d’Urban Knitting Castellar. Per donar visibilitat a l’activitat, les dones es donen cita a la grangeta i comencen a teixir. A més, van celebrar el 74è aniversari d’una de les components portant un pastís fet a casa.
“Volem trencar la imatge que teixir és una cosa antiga i ens aventurem amb dissenys nous” explica García, que estava enllestint uns mitjons per a regalar. L’opció del regal és una de les sortides de les kedades. “A més de parlar de les nostres coses, parlem de dissenys i de patrons i fins i tot de blogs especialitzats”. Mentrestant, sobre la taula de la cafeteria, hi ha una hamburguesa Big Mac feta amb llanes de diferents colors.

guerrilla l’1 d’abril|| Només es necessiten tissores, llana i agulles per formar part del grup. Això i estar alerta del blog per saber quan es fan les trobades i a punt per a preparar la guerrilla, una mena d’acció que vol disfressar de color la vila. “És una mena de fer públic el nostre treball cobrint amb les nostres realitzacions elements del mobiliari urbà”, explica García. Sense donar gaire detalls del que faran, conviden els castellarencs el diumenge 1 d’abril a passejar pel centre de la vila per veure les seves creacions exposades. De fet, durant la trobada de la setmana passada es tractava de posar-se a treballar en els elements que s’estan dissenyant per aquest dia tan especial.

una activitat desestressant ||
Qui ho prova, diu que no pot deixar de fer mitja o labors, que és fins i tot addictiu. “El curs passat havia d’esperar la meva filla que feia una activitat extraescolar i durant el temps d’espera de tot el curs, vaig fer una vànova de patchwork mentre l’esperava al cotxe”, explica la fundadora d’Urban Knitting Castellar. I és que qualsevol estona és bona per posar-se a fer mitja o ganxet. “Si no tens temps, el treus d’on sigui”, explica García, envoltada d’altres teixidores que en aquest dia llueixen a la solapa de les seves jaquetes un fermall granny que una de les components del grup els ha regalat.

Si bé l’objectiu de les reunions fins a l’1 d’abril és fer material per a la guerrilla -de fet, el que no es faci a la cafeteria es completa a casa- també es poden veure altres creacions: armilles, cobrellits de ganxet, Christmas de Nadal, bufandes, peluixos de punt anomenats amigurumis... Moltes de les persones membres d’aquest col·lectiu porten la mostra ja acabada perquè les seves companyes la vegin i puguin compartir com fer-ho.
El grup d’Urban Kniiting Castellar va començar a principis de febrer i es pot dir que entre totes les seves components ha nascut una certa amistat, que es veu refermada després de cada kedada. I així passen una tarda, conversant, compartint experiències i referències d’altres grups, prenent cafè i, sobretot, teixint.
Àudio
M'agrada
Comentaris
Àudio