Portada 320
Lídia Ballesta
LÝdia Ballesta (Josep Graells)
28/03/2012 - Actualitat
“El dret a vaga Ús constitucional i el podem exercir sense avisar l’empresa”
Al magazine Dotze conversem amb l’advocada LÝdia Ballesta, que ens aclareix alguns dubtes legals sobre la vaga general de demÓ
Maria Mas
“La vaga Ús un dret irrenunciable i reconegut a la Constituciˇ” explica l’advocada LÝdia Ballesta, que afegeix que “el podem exercir sense alertar l’empresa o els companys de feina, tot i que a nivell organitzatiu pot ser bo saber-ho amb antel•laciˇ”. A la banda dels empresaris, Ballesta explica que ells “no tenen contemplat el dret a vaga i, per tant, si tanquen l’empresa i els treballadors volen treballar, els han de pagar el sou del dia igualment”.

En el cas de les empreses que ofereixen serveis p˙blics, s’han de pactar serveis mÝnims. En aquest sentit, Ballesta deixa clar que “si et toca complir seveis mÝnims ho has de fer, per˛ no et poden canviar l’horari”.

Des del Bufet GuÓrdia ens han explicat tambÚ que, per evitar suspicÓcies, les persones que el dia de la vaga estiguin malaltes han de presentar justificant mŔdic i si s’arriba tard a la feina s’han de recuperar les hores, encara que el retard sigui causat per piquets o alteracions al transport p˙blic.
└udio
M'agrada
Comentaris
└udio