Portada 458
Lídia Ballesta
Lídia Ballesta (Josep Graells)
28/03/2012 - Actualitat
“El dret a vaga és constitucional i el podem exercir sense avisar l’empresa”
Al magazine Dotze conversem amb l’advocada Lídia Ballesta, que ens aclareix alguns dubtes legals sobre la vaga general de demà
Maria Mas
“La vaga és un dret irrenunciable i reconegut a la Constitució” explica l’advocada Lídia Ballesta, que afegeix que “el podem exercir sense alertar l’empresa o els companys de feina, tot i que a nivell organitzatiu pot ser bo saber-ho amb antel•lació”. A la banda dels empresaris, Ballesta explica que ells “no tenen contemplat el dret a vaga i, per tant, si tanquen l’empresa i els treballadors volen treballar, els han de pagar el sou del dia igualment”.

En el cas de les empreses que ofereixen serveis públics, s’han de pactar serveis mínims. En aquest sentit, Ballesta deixa clar que “si et toca complir seveis mínims ho has de fer, però no et poden canviar l’horari”.

Des del Bufet Guàrdia ens han explicat també que, per evitar suspicàcies, les persones que el dia de la vaga estiguin malaltes han de presentar justificant mèdic i si s’arriba tard a la feina s’han de recuperar les hores, encara que el retard sigui causat per piquets o alteracions al transport públic.
Àudio
M'agrada
Comentaris
Àudio