Portada 458
16/12/2011 - Opinió
Se’ns ha explicat tot sobre el gasoducte?
Pilar Munt
El passat dia 9 de desembre, L’ACTUAL va publicar una notícia sobre la imminent construcció del gasoducte Martorell – Figueres, les obres del qual, entenent també per obres la preparació prèvia del terreny, ja fa dies que estan afectant espais naturals protegits del nostre terme municipal. Vull dir des d’aquestes línies que, com a castellarenca, i arran del tractament que ha rebut la notícia, m’he sentit totalment desinformada sobre aquest tema.
Primerament, considero que algunes informacions de la notícia, igual que la fotografia que l’acompanya i la jerarquització de l’article dins el conjunt del diari, no expressen la realitat d’unes obres que estan tenint un impacte brutal en el nostre entorn. Ben al contrari, sembla que l’article s’hagi publicat per passar-hi de puntetes.
Em resulta xocant llegir que “Les obres del gasoducte [...] estan a punt d’arribar a Castellar” i que “El seu pas per la vila afectaria els torrents de Can Bages i Colobrers”. Em resulta xocant perquè just una setmana abans de la publicació d’aquesta informació vaig passar casualment per la zona i vaig poder observar, sense saber de què es tractava, com les obres s’havien iniciat i ja estaven afectant el rodal. Puc assegurar que si hagués llegit l’article sense haver vist la zona prèviament o si no hagués estat pel comunicat de L’Altraveu, hauria cregut que la zona encara estava intacta i que les obres començarien d’aquí a uns dies sense ser ni molt menys tan agressives.
En segon lloc, em pregunto quina informació de rellevància ens aporta als lectors el rètol d’Enagas que apareix a la fotografia. Per què no s’ha publicat la imatge que qualsevol persona que es passegi per allà pot veure, com és una pista de treball d’uns 30 metres d’amplada exempta d’arbres que jeuen amuntegats després d’haver patit una tala massiva? Novament, si no arribo a veure els brutals efectes de les obres, per la fotografia del rètol no hauria imaginat mai la magnitud de la destrucció.
Per últim, tenint en compte la transcendència dels fets, penso que no s’ha posicionat bé la notícia ja que aquesta apareix a la pàgina 9 del diari, gairebé al final de la secció d’Actualitat, envoltada de publicitat i posterior a notícies per descomptat de menys repercusió com la dels noms dels infants castellarencs i els casaments d’aquest any.
Hi ha alguna cosa que se’ns vulgui silenciar?
M'agrada
Comentaris