Portada 462
Visita a GRAU S.A. d'una comitiva Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental
Visita a GRAU S.A. d'una comitiva Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vall... (Josep Graells)
10/06/2011 - Actualitat
L'empresa tèxtil castellarenca GRAU S.A. s'adscriu al programa SUMA’T del Vallès Occidental i contracta 8 joves
Durant 6 mesos prorrogables els joves que participen al projecte posaran en pràctica i consolidaran els coneixements sobre el món del tèxtil adquirits al programa SUMA'T i duran a terme tasques de suport als operaris de l'empresa 
Rocío Gómez
L’empresa tèxtil castellarenca GRAU S.A. s’ha adherit al programa d’ocupació SUMA’T del Vallès Occidental, projecte del Consorci per l’Ocupació del Vallès Occidental que té com a objectiu la inserció laboral i la formació de joves desocupats d’entre 18 i 24 anys i sense el títol d’ESO. GRAU ha contractat 8 joves, 5 dels quals són castellarencs.

El Consorci per l’Ocupació ha organitzat un curs d’iniciació al tèxtil, que es realitza amb la col·laboració del Gremi de Fabricants de Sabadell i que es porta a terme a l’Escola Tècnica del Vestir. Aquesta formació pot facilitar un canvi generacional en les empreses del sector que impulsen la seva continuïtat. Els 8 joves del projecte SUMA’T han dut a terme aquest curs i tindran a GRAU S.A. l’oportunitat d’ampliar i consolidar els coneixements adquirits durant la seva formació a través d’un període de pràctica professional de 6 mesos.

El curs d’iniciació al tèxtil forma part del paquet de 7 accions de formació professionalitzadora que es desenvoluparan en aquest projecte. Les altres especialitats són: Auxiliar de comerç i atenció al públic, Manteniment mecànic industrial, Auxiliar de jardineria, Operari de Magatzem, Operari de gestió de residus i Mecànica bàsica de l’automòbil.

L’alcalde en funcions, Ignasi Giménez, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Creus, i pel president delegat i la vicepresidenta delegada del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Valles Occidental, Manel Pèrez i Montserrat Capdevila, van visitar ahir dijous  l’empresa per conèixer quina serà la feina que duran a terme els joves. A la visita també hi van assistir el director del Gremi de Fabricants, Lluís Polo, i la cap de serveis corporatius, Esther Camacho.

Durant la visita, el regidor en funcions de Promoció Econòmica, Joan Creus, va explicar que “la formació dels alumnes prèvia ha estat transversal, posant èmfasi en aspectes com els hàbits i la dedicació al treball” i va destacar que “aquests joves podran posar en pràctica i rubricar amb contractes laborals ara aquest aprenentatge donant suport als operaris de l’empresa”.

Per la seva banda, Capdevila, vicepresidenta delegada del Consorci per l’Ocupació assegura que SUMA’T “és una proposta innovadora que trenca amb el tòpic dels anomenats ‘ninis’ pel que fa a la motivació dels joves, i que a més dona a aquest col·lectiu que ha estat expulsat del món laboral i de l’escola, una segona oportunitat”. Capdevila va valorar positivament aquest projecte perquè es tracta “d’un treball conjunt entre la comarca, l’Ajuntament, l’empresa i el Gremi que soluciona necessitats d’aprenentatge d’aquests joves i també les necessitats productives de l’empresa”.

El Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental està desenvolupant el projecte SUMA’T en col·laboració amb 16 ajuntaments de la comarca. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya en resposta a l’increment d’atur juvenil i, en concret, per donar suport especialment a aquells joves sense feina i amb una baixa qualificació, que es troben amb majors dificultats per accedir a un mercat laboral cada vegada més exigent i competitiu.

El Programa combina accions d’orientació i formació, que ajuden als joves a seguir un itinerari formatiu en una especialitat professional determinada, amb l’adquisició d’experiència professional en empreses, mitjançant un contracte de formació de 6 mesos de durada. Les empreses participants es beneficien de l’exempció del 100% de les quotes empresarials i dels treballadors a la Seguretat Social en realitzar un contracte de formació i poden optar a una subvenció del 70% del cost del salari mínim interprofessional durant els 6 mesos.

GRAU S.A. és una empresa tèxtil que va néixer el 1.868, amb més de 5 generacions d’història, i que ha superat moments crítics com la crisi del sector als anys 80, o un incendi que va cremar part de les naus de l’empresa a mitjans dels noranta. Ara però, han aconseguit diversificar la seva producció i treballen per empreses com Mango. “No podem competir a nivell de costos amb empreses estrangeres. La nostra aposta és pel servei, la rapidesa, i la especialització múltiple”, assegura Àlex Grau, administrador i director administratiu i financer de l’empresa.
M'agrada
Comentaris