Portada 458
29/04/2011 - Opinió
Mirar-se un mateix
Durant aquesta legislatura que ja s’acaba, en diverses ocasions hem parlat dels valors i les actituds, uns conceptes que semblen gastats de tant reivindicar-los i que, així i tot, continuen suposant una càrrega per a moltes persones i institucions, malauradament, també per a institucions públiques i per a persones que ostenten càrrecs públics.
Després de la carta que ha enviat l’alcalde Ignasi Giménez com a candidat del PSC a la resta de candidats que concorren a aquestes eleccions, dóna la sensació que, a més del que s’ha dit més amunt, hi ha persones amb responsabilitats públiques que abusen del seu càrrec amb l’excusa de posar en valor actituds com la cordialitat, la generositat i el joc net.
En aquesta carta, l’alcalde i candidat Giménez fa un exercici de supèrbia com no se li havia vist mai, un exercici de superioritat, de menysteniment i menyspreu als altres candidats, en demanar-los que juguin net. Ho fa des d’una posició de supremacia que s’ha atorgat ell mateix o que sembla haver-li donat un ésser superior. Ho fa com si ell fos el “candidat bo” que instrueix la resta de candidats, ja d’entrada sospitosos i mediocres.
El candidat diu en la seva carta que es compromet a “realitzar una campanya constructiva i en positiu... fugint de les desqualificacions personals, la demagògia fàcil i les prediccions apocalíptiques”, literalment. Personalment, com a adversària seva que vaig ser el 2007, me n’alegro profundament, sobretot perquè aleshores la campanya del PSC va ser exactament així: destructiva, en negatiu, plena de desqualificacions personals i de demagògia fàcil. Recorden vostès l’apocalipsi que havia de venir amb les obres de la plaça Major? Recorden el gran forat econòmic que havia de sumir l’Ajuntament en un deute històric? Recorden la catàstrofe natural de no veure la Mola des de la plaça Major? Recorda algú que va ser el PSC qui va publicar i repartir fulletons on es titllava l’alcaldessa de lladre, dictadora i poc menys que imbècil?
I ara el senyor Giménez es permet donar lliçons als altres. Només cal recordar dos o tres episodis d’aquests anys: en entrar al govern, el PSC va aprovar el “codi del bon govern”, un document que els va permetre pactar amb el trànsfuga tot el que han volgut, sense importar l’opinió de l’oposició política o ciutadana. Editen pamflets explicant que han sanejat l’Ajuntament la mateixa setmana que presenten la liquidació del 2010 amb un dèficit de 650 mil euros i, a més, ens amaguen informació econòmica i no diuen mai que ells es van trobar un ajuntament amb superàvit.
S’ha de tenir molta barra per passejar-se tranquil·lament fent copets a l’esquena i petons a tort i a dret mentre s’actua de tan mala manera. Abans per ser destraler i ara per advertir els adversaris que no ho siguin.
S’ha de ser molt poc humil i responsable per erigir-se en algú que està més enllà del bé i del mal. S’ha de ser molt presumptuós per considerar-se superior als altres. Provi, candidat, de mirar-se a si mateix i aguantar-se la mirada.
M'agrada
Comentaris