Portada 458
plearxiu
Una imatge d'arxiu del ple d'octubre (Josep Graells)
09/11/2010 - Actualitat
S'aproven els pressupostos del 2011
Els comptes són de 25.361.560 euros, un 5,7% menys que al 2010. També s'han aprovat les ordenances, que pujaran de mitjana un 2,4% d'acord amb l'IPC interanual de setembre
Jordi Rius
El pressupost de l'Ajuntament de Castellar-ordinari i inversions-  per al 2011 s'han aprovat en el ple d'aquesta nit. Un pressupost, xifrat en 25.361.560 euros, que cau un 5,7% respecte a l’any 2010 i que continua marcant una línia d’austeritat com en els darrers tres exercicis comptables. L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha destacat que en l'elaboració dels pressupostos, s'ha tingut en compte dos aspectes: "la necessitat d'ajustar la despesa pública en un nou ordre de prioritats i la dràstica reducció de les arques públiques".

En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que l'Ajuntament ha fet un sobreesforç per quadrar el pressupost seguint oferint serveis "sense tenir competències ni finançament". Per adaptar els comptes al context de crisi, Giménez ha explicat que s'ha treballat per reduir la despesa en despeses no prioritàries i l'aplicació d'una política fiscal progressiva. Així, s'abaixen un 10,27% les despeses en cultura, lleure i promoció de la vila. També disminueixen un 11,38% les partides en publicacions, ràdio i campanyes de comunicació. En canvi, augmenten les partides en educació, benestar social i ocupació.

La portaveu de CiU, Montse Gatell, ha justificat el vot negatiu del seu grup alertant a l'equip de govern: "No comptin amb la nostra complicitat, CiU no aprova ni fa propostes per sortir a la foto". La portaveu convergent s'ha referit a un seguit d'incompliments que, segons Gatell, ha fet l'equip de govern i que no ha volgut seguir les recomanacions de la resta de grups de l'oposició.

Martí Llobet, de L'Altraveu, ha indicat que el seu grup és consicent de l'esforç de l'Ajuntament a l'hora d'elaborar els pressupostos però que hi ha algun "forat important" com és tot el projecte de la plaça Major i que ha condicionat els comptes municipals en els darrers exercicis. El portaveu d'ERC, Jordi Permanyer, ha subratllat que "no és el nostre pressupost ja que les nostres prioritats no són del tot coincidents". ERC ha aconseguit pactar amb l'equip de govern no incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans. Els impostos i taxes municipals s'apujaran un 2,4% d'acord amb l'increment amb l'Índex de Preus al Consum (IPC) interanual de setembre i el tipus impositiu de l'IBI es manté al 0,625%.

El regidor no adscrit, Jordi Roman, ha finalitzat el torn d'intervencions argüint que presenta grans debilitats i mancances.

El pressupost s'ha aprovat amb els 10 vots a favor de l'equip de govern (PSC) i l'abstenció d'ERC. El regidor no adscrit, L'Altraveu i CiU hi han votat en contra. Pel que fa a les ordenances, s'han aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern. En aquest punt, CiU, L'Altraveu i ERC s'han abstingut i Roman hi ha votat en contra.
M'agrada
Comentaris