Portada 425
regidors d'ERC
El portaveu d'ERC, Jordi Permanyer, i el regidor Oriol Papell (Jordi Rius)
08/11/2010 - Actualitat
ERC s'abstindrà en la votació de les ordenances i dels pressupostos que tindrà lloc en un ple que es celebra aquest dimarts
Els republicans diuen que han aconseguit que no augmenti la pressió fiscal sobre la ciutadania. La seva abstenció propicia que l'equip de govern (PSC) tiri endavant els comptes per a l'any vinent
Rocío Gómez
ERC ha informat en roda de premsa que s'abstindrà en la votació de les ordenances i dels pressupostos al ple municipal, que es celebrarà aquest dimarts, ja que, tot i estar en desacord amb els comptes globals que ha presentat l'equip de govern del PSC, s'han recollit algunes de les seves propostes. Segons Jordi Permanyer, portaveu municipal d'ERC, la seva formació ha aconseguit que l'equip de govern rebaixès les seves intencions de fer una pujada d'impostos "il·lògica i desproporcionada".

Algunes de les mesures proposades per ERC per no augmentar la pressió fiscal dels castellarencs són que l'IBI es mantingui al 0,625 i la resta d'impostos i taxes s'incrementin un 2,4% en consonància amb la pujada interanual de l’IPC, propostes que han estat acceptades per l’equip de govern, ha informat ERC. En conseqüència, els ingressos de cara al pressupost del 2011 disminuiran. Per compensar aquesta manca d'ingressos, ERC ha proposat la rebaixa de despeses municipals en àrees com publicitat i propaganda, i la gestió de l’espai públic de El Mirador, mesures que, segons els republicans, l’equip de govern no ha contemplat.

Les negociacions entre ERC i PSC s'han centrat en la taxa de l'IBI que es veurà retocada en el diferencial aplicat al 10% dels rebuts més elevats de l’IBI, que afecta en els usos d’oci, esportiu, solars i oficines (0,90) i magatzem, comercial i industrial (0,95), mesures insuficients per als republicans.

El portaveu d’ERC Jordi Permanyer considera que la proposta pressupostària d’ERC "és més equilibrada" i que té com a prioritat "treballar per Castellar ja què no es mou per interessos partidistes tot i la proximitat de les eleccions".
M'agrada
Comentaris