Portada 458
regidors d'ERC
El portaveu d'ERC, Jordi Permanyer, i el regidor Oriol Papell (Jordi Rius)
08/11/2010 - Actualitat
ERC s'abstindrÓ en la votaciˇ de les ordenances i dels pressupostos que tindrÓ lloc en un ple que es celebra aquest dimarts
Els republicans diuen que han aconseguit que no augmenti la pressiˇ fiscal sobre la ciutadania. La seva abstenciˇ propicia que l'equip de govern (PSC) tiri endavant els comptes per a l'any vinent
RocÝo Gˇmez
ERC ha informat en roda de premsa que s'abstindrÓ en la votaciˇ de les ordenances i dels pressupostos al ple municipal, que es celebrarÓ aquest dimarts, ja que, tot i estar en desacord amb els comptes globals que ha presentat l'equip de govern del PSC, s'han recollit algunes de les seves propostes. Segons Jordi Permanyer, portaveu municipal d'ERC, la seva formaciˇ ha aconseguit que l'equip de govern rebaixŔs les seves intencions de fer una pujada d'impostos "il·l˛gica i desproporcionada".

Algunes de les mesures proposades per ERC per no augmentar la pressiˇ fiscal dels castellarencs sˇn que l'IBI es mantingui al 0,625 i la resta d'impostos i taxes s'incrementin un 2,4% en consonÓncia amb la pujada interanual de l’IPC, propostes que han estat acceptades per l’equip de govern, ha informat ERC. En conseqŘŔncia, els ingressos de cara al pressupost del 2011 disminuiran. Per compensar aquesta manca d'ingressos, ERC ha proposat la rebaixa de despeses municipals en Órees com publicitat i propaganda, i la gestiˇ de l’espai p˙blic de El Mirador, mesures que, segons els republicans, l’equip de govern no ha contemplat.

Les negociacions entre ERC i PSC s'han centrat en la taxa de l'IBI que es veurÓ retocada en el diferencial aplicat al 10% dels rebuts mÚs elevats de l’IBI, que afecta en els usos d’oci, esportiu, solars i oficines (0,90) i magatzem, comercial i industrial (0,95), mesures insuficients per als republicans.

El portaveu d’ERC Jordi Permanyer considera que la proposta pressupostÓria d’ERC "Ús mÚs equilibrada" i que tÚ com a prioritat "treballar per Castellar ja quŔ no es mou per interessos partidistes tot i la proximitat de les eleccions".
M'agrada
Comentaris