Un estat nou, una premsa lliure
En una democràcia avançada i sana com la nostra és indispensable tenir una premsa lliure, allunyada dels poders polítics i dels interessos particulars que puguin influenciar-la. És obvi que cadascú té la seva pròpia opinió, també els diaris, però quan es dona una informació aquesta ha de ser contrastada i imparcial. No és legítim ni responsable difondre notícies de dubtosa credibilitat, no contrastades i manipulades, que atemptin contra el dret de la població a estar ben informada. Quan això succeeix, hem d'estar alerta i ser capaços de denunciar-ho i demanar explicacions a qui pertoqui.
Malauradament, a Catalunya fa temps que veiem com dia sí i dia també es difonen informacions falses, difamacions i calúmnies per part de certa premsa cap a tots aquells sectors i persones que no agraden a l'establishment de Madrid. Des que va començar el procés, hem assistit a aquest espectacle dantesc perpetrat pels poders fàctics de l'Estat amb l'ajuda de diversos mitjans de comunicació -batejats com la caverna mediàtica -en el seu intent per desactivar el procés d'independència de Catalunya. Fins i tot, enmig d'uns esdeveniments tan tràgics com han estat els atemptats del darrer mes d'agost, la caverna espanyola ha carregat sense miraments contra Generalitat i Mossos. És il·lustratiu veure com la premsa estrangera lloava al mateix temps l'actuació del govern i serveis d'emergències catalans. Uns observen una Catalunya preparada per caminar sola, mentre els altres, impotents, intenten desprestigiar-la a la desesperada i de la pitjor de les maneres.
És trist veure com El Periódico, un diari teòricament progressista, carismàtic i un dels diaris més llegits històricament al nostre país, ha estat l'últim fitxatge de la caverna. Un diari que es posa al servei dels interessos polítics de l'Estat i contra el procés, abandonant tota professionalitat i rigor periodístics, cosa que no fa cap favor al periodisme i menys als professionals que s'hi dediquen.
Per això i en vista de les darreres notícies publicades en aquest diari que han estat desmentides per les autoritats pertinents i que no han estat justificades ni rectificades pel mitjà, el Grup Municipal Demòcrata demanarà cancel·lar la subscripció de l'Ajuntament a El Periódico i totes les publicacions del grup Zeta.
El proper 1 d'Octubre tenim l'oportunitat de votar per un estat nou, amb una premsa lliure; un país on la llibertat de premsa serà un dret fonamental així com el dret a una informació verídica i insubornable a interessos espuris.
Comparteix
M'agrada
Comentaris