Mesurar les paraules
Núria Raspall
"Explosió de violència". Aquestes sónles paraulesque ha fet servir el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per mantenir a presó al Vicepresident del Govern, Oriol Junqueres, al Conseller d'Interior Joaquim Forn i als líders de les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i ANC, en Jordi Cuixart i en Jordi Sanchez. Així, aquest magistrat que juga a fer de policia bo en la trama judicial que envolta el Procés,considera que les "aportacions(dels quatre empresonats) estan directament vinculades a una explosió violenta que, de reiterar-se, no deixen marge de correcció o de satisfacció als qui es veuen atrapats per ella".
I jo em pregunto... a quina violència es refereix? Perquè si se'ns diu "explosió de violència", segurament ens vindran a la ment imatges de destrucció, de caos, de perill, potser fins i tot de guerra, i en canvi, aquestes imatges jo no les he vist enlloc. Ni a les diades, ni a les múltiples manifestacions i concentracions a les que he assistit. De fet, no les ha vist ningú i per molt que s'hi encaparrin, no ens podran fer quedar com els violents de la pel•lícula. No ho sóm i no ens ho podem deixar dir. Els sobiranistes no sóm violents, nosaltres no. Per tant, quan el magistrat Llarena, tot un senyor magistrat, considera que hi ha hagut una "explosió de violència", està tergiversantla realitat d'una manera totalment descarada i fa que tot allò que em van ensenyar a la facultat sobre la famosa separació de poders, sigui una mentida rere l'altra, si més no, a l'estat espanyol.
Així doncs,amb el manteniment de la presó preventiva per l'Oriol, el Joaquim i els Jordi's,ens trobem que en ple segle XXI encara tenim presos polítics. Sí, sí, presos polítics (i govern a l'exili), per molt que hi hagi gent que ho negui. Però tenim més coses, tenim professors investigats per "adoctrinar" als alumnes, tenim les finances de la generalitat intervingudes, tenim la televisió pública catalana en el punt de mirai tenim la cultura ofegada per l'IVA ja que el Ministre Montoro farà pagar a les entitats culturals l'IVA per les subvencions rebudes (un cost que, evidentment no podran assumir).Tenim al Sr. Albiol, tancant el seu míting d'inici de campanya cridant "a por ellos", tenim a la Sra. Arrimadas enterrant el procés si surt guanyadora i tenim al Sr. Iceta col•laborant amb la implementació del 155. I al contrari, què no tenim? Llibertat, bàsicament no tenim llibertat. No tenim llibertat per portar bufandes grogues o per il•luminar les fonts públiques de color groc, no tenim llibertat d'expressió perquè no podem parlar de "president" o de "vicepresident"...
Amb aquest panorama, què fareu a les properes eleccions? Amb les eleccions del 21 de desembre, es visualitzarà si a Catalunya mana en Rajoy, o bé la societat catalana. Si guanya l'independentisme el món tornarà a veure que la voluntat del poble català, un poble del que ens hem de sentir especialment orgullosos, no es pot doblegar ni amb amenaces ni amb repressió Si guanya el bloc del 155, ens esperen anys de repressió i decadència. Ens ha costat molt arribar on som ara per tornar enrere. Jo no vull retrocedir. I vosaltres?
Comparteix
M'agrada
Comentaris