Les possibilitats de la Plaça Catalunya
Quan algú vol colar un gol, cerca totes les maneres i estratègies per aconseguir-ho, no? Doncs això és el que està intentant el nostre equip de govern amb la làmina d'aigua on es reflecteix l'escultura de la balena i els tres vaixells de l'escultor Joan Coderch, que forma part del recent estrenat Catàleg de Patrimoni de la nostra vila, i la instal·lació d'uns jocs d'aigua. Propostes, canvis, visites de l'escultor, declaracions, contradeclaracions, rodes de premsa, presentacions de projectes... tot s'hi val per crear opinió favorable.
El tema és que al final, amb tanta disbauxa, no sabem si els jocs d'aigua, que es veu que són d'allò més modern i innovador, substitueixen la piscina que tant necessita Castellar, després de tot, aigua és aigua... No sabem si la làmina d'aigua formarà part dels jocs, o si seran els jocs els que assegurin l'existència de la làmina; com tampoc no sabem si l'aigua dels jocs serà reutilitzada en els mateixos jocs, banyant una vegada i una altra les diferents persones que s'hi prestin, o si aquesta aigua serà la que acabi formant part de la làmina on es banyi o reflecteixi la balena...
Tampoc no sabem si els jocs es desmuntaran arribats els freds del hivern o si deixaran que les gèlides aigües contribueixin a fer un hivernal paisatge d'escultures de glaç, tot convertint la làmina d'aigua en una pista de patinatge sobre gel, que de fet seria una bona proposta... Eh, recordeu que aquesta és del PDeCat!
Però al marge d'ironies i propostes més o menys vàlides, el que fora bo saber és la despesa d'aigua que suposarà la posada en marxa d'aquests jocs, comptant amb l'evaporació lògica a partir dels 20 graus, el cost de la depuració de l'aigua per assegurar que ningú no agafi cap malura, la pressió necessària perquè funcionin els jocs... Tot això tenint en compte que aquest espai es posaria en marxa en el moment de majors restriccions d'aigua, l'estiu! També fora bo saber el pressupost de manteniment d'aquests jocs, sobre tot si s'han de muntar i desmuntar en funció de les temperatures....
I sobre tot, fora bo saber la consideració que té el nostre equip de govern dels compromisos adquirits amb la ciutadania, perquè és incomprensible que un Catàleg de Patrimoni aprovat fa menys d'un any, sigui tan poc tingut en compte.
Comparteix
M'agrada
Comentaris