L'illa del centre
Rafa Homet
Establir una estructura jeràrquica de carrers a través del concepte de les macro-illes per tal de millorar la pacificació i la mobilitat.
Proposta: Els carrers pacificats han de tendir a convertir-se en carrers de prioritat invertida o d'espai compartit on la mobilitat a peu i la bicicleta agafin el protagonisme.
Aquest és un dels punts del nostre programa de govern que aquests dies, per sort, s'està presentant a Castellar sota el nom d'Illa del Centre. Entenem que aquest és un pas imprescindible per a consolidar un centre urbà -comercial, cívic i cultural- al nostre poble. Una actuació que arriba amb anys de retard, però que arriba, i que ha de permetre definir l'eix plaça Catalunya - Plaça Major com a espai central castellarenc. Ens agrada poder compartir objectius de poble amb la resta de grups polítics i és satisfactori veure que, en aquest cas, tira endavant una de les nostres principals propostes.
Tot i que l'actual grup de govern no ens ha deixat participar gens en la gestació del projecte, estarem atents a l'evolució d'aquesta modificació de l'espai urbà per tal que es faci amb la qualitat necessària, i anirem treballant en altres grans reptes urbanístics que entenem urgents i necessaris: recuperar i integrar la façana del Ripoll, connectar l'Airesol C a la trama urbana mitjançant el gran parc del torrent de Canyelles i dotar l'espai públic d'una vitalitat que ara no té, especialment amb places per a ser viscudes. Entre altres coses.
No sabem si ens faran cas, però nosaltres insistirem.
*Portaveu d'ERC
Comparteix
M'agrada
Comentaris