Han perdut el nord-est
Fins fa pocs dies, difícilment algú podia pensar que en ple segle XXI i en un estat membre de la UE es produiria una agressió contra una part de la seva població com la que vam viure els catalans les hores anteriors i durant la celebraciódel referèndum d'autodeterminació del passat diumenge.L'estat va intentar humiliar i agredir d'una manera ferotge i sense escrúpols a tota aquella gent que l'únic que volíem era donar la nostra opinió sobre el futur del nostre país. Amb aquesta actuació violenta i furibunda l'estat espanyola perdut definitivament el nord-est.
Els cossos policials espanyols van perpetrar una actuacióextremadament desmesurada contra la societat civilsense precedentsen la història democràtica europea.Tots hem estat testimonis de la fúria que van descarregar policia nacional i guàrdia civil contra avis, nens, joves, adults, gent del sí, gent del no...En canvi, la nostra policia, el cos de Mossos d'Esquadra ha tingut una actitud exemplar tot i les amenaces i la pressió extremes a les que estan sotmesos i, per això, els agraïm de tot cor la fermesa i la determinació amb la qual van defensar el seu poble davant dels transgressors.
Observant la reacció airada de l'estat en contraposició a la resposta exemplar de tota la ciutadania catalana podem dir ben alt i fort que hem guanyat la batalla. La democràcia, imbatible, ha guanyat al feixisme i a la repressió. Si a més hi sumem l'èxit rotund del referèndum, tant en participació com en resultat, tenim un doble motiu per sentir-nos orgullosos de la comunitat humana que constituïm entre tots. Som una societatplural i unida, malgrat alguns s'entestin en fracturar-la, i no permetrem que s'agredeixi a ningú per expressar la seva opinió, sigui quina sigui. Ho vam demostrar pacíficament, com sempre, a l'aturada de país del dia 3 i ho tornarem a fer les vegades que calgui per denunciar els qui ens volen sotmesos a la tirania. Els catalans som gent de pau!
Per a molts de nosaltres, aquest dies han estat intensos, emotius, estressants i angoixants en alguns moments, però la sola imatge de les cares de satisfacció, d'alegria i d'emoció de la gent quan entrava a votarés el millor record que ens endurem molts que n'hem estat partícips.
Ens esperen temps complexos. No obstant això, si seguim amb l'actitud que vam mantenir el dia 1 d'octubre no tinguem cap dubte que serem capaços de superar tots els obstacles fins assolir la nostra merescuda llibertat.
Comparteix
M'agrada
Comentaris