Fira d'activitats extraescolars
Núria Raspall
Al Ple del mes de maig vam presentar una moció en la que demanàvem que s'organitzés una fira, abans de l'inici del curs escolar, és a dir, al setembre d'enguany, en la que totes les entitats del poble poguessin donar a conèixer quines seran les activitats extraescolars que oferiran durant el curs. I és que creiem que aquestes activitats tenen un gran valor educatiu, social i comunitari, són una eina bàsica que afavoreix la inclusió social i posen de relleu valors tant importants com el companyerisme, la solidaritat o el respecte.
D'altra banda, entenem que per la ciutadania, seria interessant poder localitzar, amb suficient antelació i d'una sola vegada, quin serà el ventall d'activitats que s'ofertaran de cara al nou curs i, no podem oblidar que, a Castellar, tenim la immensa sort de poder comptar amb una gran varietat d'entitats que promouen els valors que ressaltàvem, que ens representen i ens promocionen com a poble i a les que pensem que cal valorar i reconèixer.
Per tant, aquesta moció va enfocada, per una banda, a posar en valor les entitats del poble, ajudant-les per tal que o bé es puguin donar a conèixer o bé es puguin consolidar i, per una altra, a ser un recurs pràctic per les famílies, que sabran que en un sol dia, poden trobar agrupada tota la oferta d'activitats extraescolars pel curs que s'inicia.
Coneixem exemples propers, de que aquestes fires o mostres funcionen molt bé en d'altres municipis com Llinars del Vallès, Prats de Lluçanès o Sant Celoni, sabem que fan caliu i que són un punt de trobada per la ciutadania, fet que serveix per fomentar les relacions personals i socials entre tots nosaltres. I sabem que no és una tasca especialment complicada, però això sí, cal una mica de mà esquerra i d'empenta per desenvolupar-ho i coordinar-ho.
Ja que aquesta moció va ser aprovada pel Ple, confiem en que aquest setembre puguem gaudir d'una fira com la que proposem i així, ajudar les famílies i apostar per l'educació.
Comparteix
M'agrada
Comentaris