Participants als Plans de Garantia Juvenil juntament amb l'alcalde i dos membres de l'equip de govern . || cedida
Participants als Plans de Garantia Juvenil juntament amb membres de l'equip de govern
05/12/2017 Actualitat
Una empenta a la contractació d'aturats
Castellar ha aconseguit tancar el mes de novembre sent el municipi vallesà juntament amb Terrassa on més s'ha combatut l'atur. La vila té ara una taxa del 10,2%, xifra que es tradueix en 1.121 persones sense feina
Mentre a Catalunya l'atur ha registrat la pujada més forta en un mes de novembre des de l'any 2009, a Castellar la situació ha estat ben diferent amb un descens del nombre d'aturats de 44 persones després d'un cert alentiment durant el darrer trimestre en matèria de contractació. De fet, la vila és juntament amb Terrassa el municipi vallesà on més ha baixat l'atur el mes passat. Ara mateix Castellar té 1.121 persones a l'atur, xifra que es tradueix en una taxa del 10,2%, entre els 10 primers del Vallès Occidental en quan a reducció de la desocupació juntament amb Sant Cugat, Matadepera, Castellbisbal, Sant Quirze, Cerdanyola, Sant Llorenç, Palau-solità, Gallifa o Ullastrell.

La comarca ha tancat el novembre amb 53.488 aturats que es tradueix en una taxa del 12,7%, un punt i mig per sobre de la taxa de Castellar.

Si mirem les xifres justament de novembre de 2016, es pot comprovar que l'atur ha experimentat una important baixada de gairebé 150 persones en els darrers 12 mesos, un motiu per a l'optimisme tenint en compte que al desembre arriba la campanya de Nadal que acostuma a fer pujar les contractacions als sectors comercials i hostalers.

A nivell nacional, l'atur ha tingut un mal comportament i des de novembre de 2009 no s'ha viscut un augment tan fort. La desocupació llavors va pujar en més d'11.000 persones, aquest any l'augment ha estat de 7.400 en relació a l'octubre, de manera que hi ha 422.462 persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), segons les dades del Ministeri d'Ocupació.

Programa de treball i formació
D'altra banda, l'Ajuntament va tancar la setmana passada la convocatòria de selecció de 10 llocs de treball per un període d'entre 6 i 12 mesos de durada dins el programa Treball i Formació 2017 de la Generalitat de Catalunya. Les places a cobrir són tres auxiliars administratius o administratives i 6 peons de jardineria. Segons informa l'Ajuntament, hi participen persones en situació d'atur de llarga durada, preferentment més grans de 45 anys, no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi ni l'ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). També s'ofereix una plaça d'auxiliar administrativa adreçada a dones amb atur de llarga durada, preferentment més grans de 55 anys, o dones en situació d'atur víctimes de violència de gènere. En tots els casos, l'inici dels contractes es preveu durant el desembre d'aquest mateix any.

Renda mínima d'inserció
A més, dins el mateix programa de Treball i Formació, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) també ha concedit a l'Ajuntament un ajut de gairebé 47.000 euros per a la contractació de 5 persones en atur perceptores de la Renda Mínima d'Inserció (RMI). Totes aquestes places també es destinaran a peons de jardineria de la Brigada, 4 comptaran amb contractes de sis mesos de durada, mentre que 1 tindrà una durada de 12 mesos. En aquest cas la selecció es farà directament des del Servei Local d'Ocupació d'entre els candidats que siguin derivats del Servei d'Ocupació de Catalunya.

L'Ajuntament contracta quatre joves dins del Programa de Garantia Juvenil
També l'Ajuntament de Castellar del Vallès ha contractat quatre joves de 16 a 29 anys per un període de sis mesos en el marc del projecte 'Contractació en pràctiques' inclòs dins el Programa de Garantia Juvenil impulsat per la Generalitat de Catalunya. Concretament s'han proveït quatre llocs de treball: un tècnic superior en dret, un tècnic d'ocupació, un administratiu i un tècnic auxiliar d'informàtica.
Les persones contractades s'han seleccionat des del Servei Local d'Ocupació d'entre els beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i inscrits com a demandants d'ocupació no ocupats (DONO) al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Dos d'ells compten amb titulació universitària i els altres dos compten amb formació professional de grau superior.

La Garantia Juvenil és un programa europeu d'impuls de l'ocupabilitat amb joves formats que té com a principal objectiu la seva inserció laboral. La iniciativa consta de diferents projectes com ara la contractació en pràctiques que permeti el desenvolupament de feines vinculades als estudis cursats.

44.000 euros
Amb l'adhesió al projecte, l'Ajuntament de Castellar ha accedit a una subvenció de 44.000 euros per part de la Generalitat que ha permès la contractació dels quatre joves en pràctiques, que van iniciar la seva tasca el passat 30 de novembre.
Aquest quatre joves s'engloben dins dels 882 contractes a tot Catalunya per a persones joves que tenen titulació universitària, o de cicles formatius, o bé que han obtingut un certificat de professionalitat .
Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en ajuntaments, consells comarcals i entitats sense afany de lucre arreu del territori.
Comparteix
M'agrada
Comentaris