El policia, Miki Piñol, i els membres del SEM, atenent la nena a peu de carrer
El policia, Miki Piñol, i els membres del SEM, atenent la nena a peu de carrer - POLICIA SABADELL
El policia castellarenc Miki Piñol a la redacció de L'Actual - R.G.
10/01/2018 Actualitat
Un policia castellarenc salva una nena de dos anys
L'agent de trànsit Miki Piñol va reanimar un infant en aturada cardiorespiratòria a Sabadell
Rocío Gómez
Els fets van ocórrer la tarda del passat 2 de gener a Sabadell, a la confluència dels carrers Sarasate i Fatxendes de la ciutat veïna. El castellarenc Miki Piñol, de 46 anys, motorista de la unitat de trànsit de la Policia Municipal de Sabadell, estava de servei a la zona regulant la circulació perquè a dos quarts de sis de la tarda hi havia tingut lloc un accident. "Un turisme va atropellar una persona que creuava pel pas de vianants. A més dels motoristes de la policia municipal, al lloc dels fets es van desplaçar dos camions dels Bombers i una ambulància del SEM", explica Miki Piñol en declaracions a L'ACTUAL.

La intervenció, però, es va complicar encara més pocs minuts després. De cop i volta, una dona va aparèixer a l'escenari de l'accident, amb una manta rogenca entre els seus braços que acotxava una nena de 22 mesos que es debatia entre la vida i la mort. La dona es va dirigir al policia castellarenc i va demanar socors. "Volia que la portéssim al CAP de Can Rull", detalla Piñol. Però el temps jugava en contra, i l'infant necessitava atenció mèdica immediata.

El castellarenc va detectar que la petita no respirava i estava en aturada cardiorespiratòria. Ràpidament va prendre una decisió: va arrencar a córrer amb el nadó en braços per arribar al més aviat possible a l'ambulància que estava atenent la persona atropellada. "La mare em va posar la manta als braços, i en aquell moment vaig veure que es tractava d'una nena petita. Estava cianòtica, de color lila. Em va explicar que tenia febre alta i que havia patit convulsions", apunta el policia. "Mentre corria cap a l'ambulància, on hi havia un infermer, vaig començar a practicar-li la maniobra de reanimació cardiopulmonar pediàtrica", explica.

Un cop a l'ambulància, els professionals del SEM van continuar amb la reanimació fins que l'infant va començar a tossir i plorar, i a respirar. Durant tot el procés de la reanimació, l'agent va sostenir la nena als seus braços perquè la llitera estava ocupada amb la persona atropellada. "Tenia l'adrenalina al 200%, i estava molt atent de no fer-li mal a la nena en el procés de reanimació. Quan va obrir els ulls i va respirar, vaig tenir sensació de satisfacció, de benestar personal, d'haver-ho fet bé", reconeix el castellarenc.

Des que van transcendir els fets, que han recollit diversos mitjans de comunicació i que s'han fet virals a través de les xarxes socials, Miki Piñol no ha parat de rebre felicitacions. Però el policia assegura que no ha fet "res que no faria cap altre policia en aquesta situació" i que no és per a ell un gest heroic. En paraules del castellarenc, els efectius d'emergències i els bombers, entre d'altres, "salven vides cada dia, i moltes vegades es juguen la seva pròpia per fer-ho. I tot plegat, des de l'anonimat".

Amb tot, Piñol confessa que aquesta intervenció li ha aportat, principalment, la satisfacció de veure que la petita sobrevivia, però també el reconeixement dels companys de la comissaria i de la seva família. Això serà per a ell, un incentiu, una injecció d'energia "de ganes i de motivació" per continuar la seva tasca com a policia municipal a la ciutat de Sabadell.
Comparteix
M'agrada
Comentaris