Infants de la carrossa del país de les meravelles, del Joan Blanquer_617x412
Infants de la carrossa del país de les meravelles, del Joan Blanquer - Q. Pascual
Premi a la carrossa del concert musical de la Immaculada - Q. Pascual
Premi a la carrossa dels Potatos del Sant Esteve - Q. Pascual
Premi als Boney Family, que homenatjaven la discoteca Cali - Q. Pascual
El Joan Blanquer celebra el premi per la carrossa del país de les meravelles - Q. Pascual
Premi a la carrossa del Petit Príncep, del Mestre Pla - Q. Pascual
11/02/2018 Actualitat
Un plàtan xerra amb Alícia, un drac petoneja un rinoceront
El premi a les millors carrosses ha estat per la Boney Family, la Immaculada, el Sant Esteve, el Mestre Pla i el Joan Blanquer
G.Plans
Des d'un balcó cau un ou a sobre del mantell de Colònies i Espai Xiribec. Celebren que no s'hagi esbotzat, el posen a dins d'un carro i repeteixen l'operació. Durant la tarda en reben fins a tres-cents i al mercat els n'han donat uns set-cents, al matí. A pocs metres una riuada acolorida de gent travessa el carrer Portugal per enfilar amunt el Sant Esteve. El trasbals de la identitat que implica celebrar el carnaval -és a dir, disfressar-se- va acompanyat d'una espècie d'eufòria col·lectiva. Entre els exèrcits clonats de disfresses, alguns infants, intimidats per la disbauxa, s'arrapen a la cuixa dels seus pares, que ballen i ballen.

Nou carrosses en total van desfilar pels carrers de la vila, guiades pel rei de la festa castellarenc, Toltes Papallongues. La primera carrossa a arrencar va ser la dels Potatos del Sant Esteve, un personatge simpàtic de la saga de pel·lícules de Toy Story, convertit, també, en una joguina. Va ser una de les carrosses que va arrossegar més gent.
A continuació, hi va haver una de les més engrescades, la dels "Boney Family", un grup de família i amics que van viure la joventut a la dècada dels 70. "Sempre sentim certa nostàlgia, però no vol dir que visquem encallats en el passat", considerava el grup, que va passejar-se disfressat amb una indumentària que homenatjava l'època d'or de l'emblemàtica discoteca del Cali.

El Joan Blanquer, a continuació, també feia submergir la vila en el món de fantasia de Disney, en aquest amb l'Alicia de Tim Burton, una comparsa molt elaborada i detallista. La quarta carrossa, inspirada en la pel·lícula de Coco, va ser "La bona cara de la mort", un grup que seguia el ritme i la coreografia de Joshua Garcia, de l'Academia OSS Our Solution Site. Els Dead, un grup de trenta-tres morts vivents petits i grans van desfilar sota la premissa de divertir-se i fer gresca.

Guiats per una encomanadissa cançó de musical, l'Escola Mestre Pla va posar-se les gales del Petit Príncep, un dels llibres més traduïts del món. Un conte poètic i filosòfic que, entre altres reflexions, convida a trobar el nen que portem a dins. No és això, una mica, el Carnaval? La idea va sorgir dels alumnes de 6è de l'any passat, que van fer-ne l'obra de teatre com a comiat.

L'escola Bonavista va tornar a participar, amb color i energia, a la rua després d'estar dos anys seguits sense fer-ho. Es va vestir del mític joc de taula que escura a tothom molts records, el parxís. Seguidament, l'escola El sol i la lluna, que ha estat a la rua des que va néixer, ara fa deu anys, va implicar un centenar de persones. La seva va ser la disfressa més còsmica, ja que es van disfressar d'ovnis. Per últim, la Immaculada, que desfila a la rua des del 2002, va fer sonar un total de 55 cançons, i es va vestir de notes, una carrossa batejada com a "concert musical".

A davant de l'Espai Tolrà, a la plaça de la Fàbrica Nova, es comença a formar un cúmul de diversitat, abans que els Deejays del Revés atorguin els cinc premis, que seran per a la Boney Family, el Sant Esteve, la Immaculada, el Mestre Pla i el Joan Blanquer. Allà, un drac petoneja un rinoceront. Una princesa xerra amb una marieta i una vaquera, que menja un tros de pa amb la truita que Colònies i Esplai Xiribec ha cuinat amb un dels ous recollits. Un plàtan de canàries explica alguna cosa a una de les Alícies, que somriu. Un cavaller medieval empaita un jedi d'Star Wars. Els nens, que abans s'arraulien rere les cuixes dels seus pares, ara ballen amb la música de Toltes Papallongues.

Comparteix
M'agrada
Comentaris