El regidor de Joventut, Dani Pérez, amb algunes de les guardonades castellarenques
El regidor de Joventut, Dani Pérez, amb algunes de les guardonades castellarenques - Cedida
26/06/2017 Actualitat
Tres treballs de recerca d'alumnes castellarencs reben un reconeixement al Certamen Atenea
En total han resultat reconeguts 11 alumnes dels dos instituts de Castellar
Redacció

Onze alumnes de 2n de Batxillerat dels instituts Castellar i Puig de la Creu van rebre la setmana passada, en el marc del Certamen Atenea, un reconeixement pels seus treballs de recerca realitzats durant el curs 2016-2017 en l'acte que es va celebrar a l'edifici El Roure de Polinyà.


Així, de l'Institut Castellar van resultar guardonades, d'una banda, Laura Fernández, Patrícia Cancino, Priscila Garcia, Paula Estirado i Emma Campos pel seu treball "Nuit Debout", sobre aquest moviment d'indignats que es va produir el març de 2016, principalment, contra la reforma laboral "El Khomri" proposada pel govern de François Hollande. També van rebre el reconeixement Francesc Casanovas, Clàudia Lozano, Clara Mas i Eulàlia Puig per "Aproximació a l'estudi de la memòria", un treball que tenia per objectiu principal explorar i conèixer el funcionament i l'organització de la memòria.


Per part de l'Institut Puig de la Creu, el treball guardonat va ser "Cultura Oriental vs Cultura Occidental", de les alumnes Clàudia Garcia i Núria Jam, sobre la cultura i l'educació japoneses, a partir de les quals planteja una hipòtesi sobre la vinculació entre Orient i Occident.


A més dels tres treballs castellarencs, també van ser reconeguts sis treballs d'alumnes dels instituts dels altres municipis participants al certamen.


El Certamen Atenea és una iniciativa anual impulsada pel Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII. L'objectiu és potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca relacionats amb les arts, les ciències de la naturalesa, de la salut i del medi ambient, les ciències socials, les humanitats, les llengües, l'educació física, les matemàtiques i la tecnologia, elaborats per alumnes de 2n de Batxillerat dels centres educatius de Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.


L'acte va comptar amb l'assistència, a banda dels alumnes i familiars i amics, de diverses personalitats de tots els municipis (en el cas de Castellar, el regidor de Joventut, Dani Pérez), així com professors i professores dels instituts i els Inspectors d'Ensenyament dels Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d'Ensenyament, Joaquim Núñez i Josep Vallcorba.

Comparteix
M'agrada
Comentaris