Alguns dels nois i noies de l'entitat que han preparat la festa dels 50 anys
Alguns dels nois i noies de l'entitat que han preparat la festa dels 50 anys - A. Parera
19/05/2017 Actualitat
Tot a punt per festejar els 50 anys de Colònies i Esplai Xiribec
L'entitat farà una festa a la plaça d'El Mirador el 27 de maig a la tarda, juntament amb les Espurnes, i un dinar de germanor el diumenge 28
Redacció
Colònies i Esplai Xiribec continua la celebració del seu 50è aniversari. La commemoració va començar pròpiament amb l'entrada a l'any 2017 i unes sortides a les quatre cases de colònies més representatives per a l'entitat: Sant Marçal, La Bertrana, La Païssa i Castellcir, "que han tingut força ressò", afirma Gener Martí, responsable de l'entitat.

Aquests 50 anys arriben ara al punt central el cap de setmana del 27 i 28 de maig amb la festa d'aniversari i el dinar de germanor juntament amb una exposició de cartells al Mercat Municipal. Darrerament, també s'ha afegit un altre motiu de celebració que és el lliurement de la Medalla de la vila per part de l'Ajuntament. A més a més, des de l'entitat expliquen queden dues coses pendents "el monòlit que es posarà a la plaça Francesc Macià i la publicació de la memòria de 50 anys de Colònies i Esplai", detalla Martí.

La festa del 27 de maig a la plaça d'El Mirador és una activitat "pels infants i nois i noies del poble i també convidem els esplais de la nostra zona del Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans que són de Sabadell i de Cerdanyola", concreta Maria Martí, monitora del centre. S'ha pensat amb una temàtica que conduirà l'esdeveniment i que, segons Maria Martí, "anirà entorn a què és l'esplai i què és Colònies i Esplai Xiribec, quins són els nostres valors". El grup de Colles, que són els infants més grans i que tenen entre 12 i 17 anys, han sigut els encarregats, juntament amb els monitors, de preparar-la.

Mentre feien tots els preparatius, es van adonar que les Espurnes volien celebrar el 5è aniversari a la mateixa ubicació. Una coincidència que ha portat a les dues entitats a afavorir que es celebrés una festa conjunta que permetés encabir les activitats previstes per ambdós col·lectius. L'inici de la festa tindrà lloc a les 16.30 hores amb una primera part de dinàmiques que seguiran la temàtica proposada. A les 18 hores hi haurà el berenar i a quarts de 7 començarà un concert amb Landry El Rumbero. A partir de les 20h s'oferirà un sopar popular amb una botifarrada, a les 21h hi haurà el correfoc infantil, organitzat per les Espurnes, i a les 22h començarà una ambientació musical a càrrec dels Deejays del Revés. En cas de pluja, la previsió és realitzar la festa a l'Espai Tolrà.

De cara a diumenge "tenint en compte els 50 anys i la perspectiva que ha tingut Colònies i Esplai Xiribec el que es fa és un dinar de germanor per totes les persones que hagin participat" com a infants o joves, monitors, cuineres, famílies o membres de la Junta de Pares, expressa Maria Martí. La trobada començarà amb una activitat d'acció de gràcies per tots els motius que han fet arribar a l'entitat a fer 50 anys i seguirà amb el dinar a les 14 hores.

Colònies i Esplai Xiribec viu els 50 anys com una nova etapa i una ocasió per reflexionar i "recordar el que has viscut, celebrar el moment present i tenir una perspectiva de futur", assegura Gener Martí.
Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris