Les assistents als diferents tallers que es fan a la Creu Roja
Les assistents als diferents tallers que es fan a la Creu Roja - CEDIDA
04/08/2017 Actualitat
Tallers per lluitar contra la soledat de la gent gran
Creu Roja desenvolupa diversos projectes per evitar l'aïllament  no volguda de les persones grans
Redacció
Creu Roja desenvolupa diversos projectes per evitar l'aïllament i la solitud no volguda de les persones grans. Entre d'altres iniciatives i amb la col·laboració de la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Castellar del Vallès treballa per a oferir un espai confortable per a les persones grans majors de 60 anys amb una xarxa social fràgil. L'objectiu és posar-los en contacte altra vegada amb la societat, ampliant la seva xarxa social, evitant d'aquesta forma, la soledat que pateixen moltes persones d'edats avançades. Així al llarg d'aquest any s'estan oferint dos tallers i un cicle de xerrades a la seu de la Creu Roja, a la plaça de la Llibertat, el taller Vida Activa i el Ments Despertes. El primer es realitza els dilluns d' 11h a 12.30h per a promoure l'oci i la participació de les persones grans en la societat i millorar les seves relacions socials, treballant amb activitats lúdiques el manteniment físic, psicològic, emocional i social.

Per a la consecució d'aquest objectiu s'ofereixen activitats com la realització de treballs manuals, debats, musicoteràpia, lectura i escriptura creativa, dinàmiques per treballar la creativitat, l'autoestima, les habilitats socials, etcètera. El de Ments Despertes es realitza els dilluns d'11h a 12h per activar diferents capacitats cognitives com l'atenció, la concentració, l'orientació, la percepció, el raonament i la memòria a través de passatemps i exercicis cognitius. Els jocs de taula també ajuden a mantenir i potenciar l'activitat mental.

A més, un dimecres al mes a les 10.30h es realitza una xerrada sobre temes de salut per ensenyar a millorar el maneig de l'ansietat, la hipertensió, l'alimentació, l'abordament de diferents malalties, primers auxilis, etcètera. De forma habitual és la pròpia Creu Roja i la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Castellar del Vallès qui detecta la necessitat de prevenir la solitud d'una persona gran, però des de l'entitat asseguren que és important que tots els ciutadans i ciutadanes siguin conscients d'aquesta problemàtica molt poc visible per acompanyar a persones grans que estiguin soles a la Creu Roja o al departament de Gent Gran de l'Ajuntament de Castellar del Vallès.
Comparteix
M'agrada
Comentaris