Castell gòtic d'Hunedoara a la regió deTranssilvània, a Romania _617x412
Castell gòtic d'Hunedoara a la regió deTranssilvània, a Romania - D.CARCEA
27/07/2017 Actualitat
Romania i Polònia, una passejada per l'Europa Central
Els dos països del vell continent ofereixen als visitants una gran riquesa de patrimoni cultural i natural a preus molt competitius
Rocío Gómez
Si hi ha un mes que és sinònim de vacances, aquest és agost. Bona part dels afortunats que podran gaudir d'aquest període de descans ja han planificat al detall el seu temps d'oci. Però de ben segur que encara trobem indecisos que busquen una bona oferta de darrera hora per fer les maletes i sortir de la rutina. Una bona opció per deixar enrere la nostra zona de confort és l'Europa Central amb indrets com Romania o Polònia. De fet, des de Masetur Castellar asseguren que aquestes són les destinacions estrella de la temporada. "Mai havíem fet tantes reserves per Romania o Polònia com aquest estiu. Abans hi havia més prejudicis per la immigració", expliquen des de l'agència de viatges.

Aquests dos tresors amagats disposen d'un inabastable patrimoni cultural, històric i natural. Tot plegat, a un preu assequible gràcies a les noves possibilitats que obren les companyies aèries de baix preu i el canvi favorable de l'euro vers la moneda local.

MÉS ENLLÀ DEL PRÍNCEP VLAD
Una de les regions més populars de Romania és Transsilvània. És el bressol del mite del príncep Vlad l'Empalador, del feréstec Dràcula al qual l'escriptor irlandès Bram Stoker va posar rostre. Però Transsilvània no és un gran parc temàtic sobre vampirs sinó que és una terra plena de riquesa natural, esquitxada de paratges pintorescos i de castells. Aquest és el cas de Hunedoara o del castell de Bran, la fortificació del segle XII que, segons diu la llegenda, hauria estat la llar del temible príncep dels ullals esmolats.

D'altra banda, una de les parades obligades si recorrem la regió és la capital del país: Bucarest. La ciutat és coneguda com el Petit París pels seus edificis modernistes i neoclàssics, fruït de la reconstrucció de Bucarest després dels bombardejos de la II Guerra Mundial. Una altra de les ciutats de Romania que rep més visitants per la seva bellesa és Brasov. La segueixen Sibiu, pel seu casc antic, i Sighisoara, per les seves cases de colors. Menció especial a les muntanyes dels Càrpats, i a la carretera les travessa, la Transfagarasan. Quilòmetres i més quilòmetres de revolts que paguen la pena.


CRACÒVIA I VARSÒVIA
A poc més de tres hores de viatge en avió trobem Cracòvia i Varsòvia, dues de les ciutats més visitades de Polònia. Fonamentalment monumentals, com Bucarest, ambdues van ser reconstruïdes després de la II Guerra Mundial. Tanmateix, conserven els seus calls jueus, barris en què la barbàrie nazi va confinar a milers de persones innocents abans de deportar-les a camps de concentració; Auschwitz, en el cas de Cracòvia, i Treblinka, en el cas de Varsòvia. De fet, a Varsòvia es va establir el ghetto jueu més gran d'Europa.

Així, entre d'altres espais, a Cracòvia es pot visitar el castell de Wawel, símbol de Polònia, la plaça del Mercat que amb 40.000 m2 és la plaça medieval més gran d'Europa, o la fàbrica d'Oskar Schindler, empresari que tothom recorda en blanc i negre gràcies al retrat que en va fer el cineasta Steven Spielberg.

Quant a Varsòvia, entre les visites imprescindibles es troben el Castell Reial, el Palau de Cultura, el museu de Fryderick Chopin o la Tomba del Soldat Desconegut. El museu de l'astrònom polonès Copèrnic, o els jardins Saxon, que es troben al centre de la ciutat, són alguns dels atractius de la ciutat.
Comparteix
M'agrada
Comentaris