nutri _617x412
Cristina Manyer, dijous passat durant el showcooking.  || J.MORERA
18/05/2018 Actualitat
Omplir la nevera de verd

La terapeuta nutricional naturista, Cristina Manyer, va oferir una xerrada sobre alimentació equilibrada a la Sala d’Actes d’El Mirador

Queda un mes per l’estiu, i els anuncis publicitaris no paren de recordar-nos que hem de posar-nos a punt per embotir el vestit de bany en un cos atlètic i broncejat. És l’hora de les dietes miraculoses, de l’operació biquini per recuperar en quatre setmanes tota la bondat que no hem fet en un any.


Però aquesta, per a la terapeuta nutricional, Cristina Manyer, no és la solució. Manyer va oferir dijous passat una xerrada sobre nutrició equilibrada per a grans i petits a la Sala d’Actes d’El Mirador. La coach nutricional va apuntar que la clau no és fer dieta sinó adquirir “hàbits saludables durant tot l’any, en el dia a dia, és un estil de vida”. De fet, el més important és “tenir ganes de fer-ho, motivació”. “Avui dia està de moda que la gent es cuidi, hi ha molta informació a l’abast, tanta que de vegades et pots sentir perdut”, reconeix Manyer.

 

LES VERDURES MARQUEN EL RITME
En aquest sentit, les bases d’una alimentació equilibrada comencen per “omplir la nevera de verd, de verdures fresques, de temporada i a poder ser ecològiques, de proximitat i de bona qualitat”. A banda de les verdures, la coach va apuntar que entre els aliments essencials es troben les fonts de proteïnes animals i vegetals, kéfir de cabra com a aliment probiòtic per cuidar la flora intestinal, i ous de gallines lliures. “També hem de conèixer el gran ventall de cereals integrals que tenim a l’abast, que són una font d’energia constant. D’altra banda, cal tenir en compte que el greix saludable és essencial per al bon funcionament de l’organisme. No hem de pensar només en el component calòric”, afegeix Manyer.


Tanmateix, sovint el ritme de la jornada, frenètic i estressant, ens fa optar per productes precuinats i processats “amb molts components que no sabem què són, que ens aporten grans dosis de sucre refinat i sal”. Però Manyer assegura que per cuinar plats saborosos i saludables no es necessita molta estona, la cuina ràpida i deliciosa no és un mite. Per demostrar-ho, durant la xerrada a la Sala d’Actes d’El Mirador la coach va oferir un petit showcooking en què les verdures van ser les protagonistes. “Moltes vegades bullim en excés les verdures, fins que agafen un to marronós i perden consistència i bona part dels nutrients. Ho fem perquè ens costa menjar-les, però així perden gairebé tot el gust”,  va reconèixer  Manyer.  “Una cocció adequada és al vapor, que mantinguin un color viu”, va constatar.  “Una cuina ràpida i deliciosa és possible. Prou excuses !”, va concloure la coach.

Comparteix
M'agrada
Comentaris