Exterior del CEIP Mestre Pla. Matí de votacions.
Exterior del CEIP Mestre Pla. Matí de votacions.
01/10/2017 Actualitat
Normalitat durant el matí a les escoles per les votacions al Referèndum
Castellar ha viscut amb tranquil·litat les primeres hores de l'1-O, sense incidències destacades, tret de dificultats tècniques per iniciar les votacions
La jornada de votacions del referèndum convocat per la Generalitat s'està desenvolupant, a Castellar del Vallès, amb normalitat fins ara. Tot i les incidències tècniques que han impedit, a les 9 del matí, iniciar les votacions amb el sistema informàtic previst, les persones s'han mobilitzat, ja des de les 5 de la matinada, fins al col·legi - del total de 7 - que tenien assignat per exercir el seu dret a vot. Els membres responsables de les votacions a cada col·legi - apoderats, vocals, president, suport informàtic - han intentat buscar una altra manera d'accedir al cens perquè tothom pugui votar durant el dia d'avui. Hi ha hagut ciutadans que, ja durant tot el dia d'ahir, han mantingut les escoles obertes organitzant activitats de tot tipus i, finalment, alguns ciutadans també han fet nit a les escoles per evitar-ne el tancament. "A l'escola El Sol i La Lluna ens hem quedat a dormir una trentena d'adults i uns 20 infants", manifestava una de les votants.

Les notes destacades de la jornada matinal a Castellar són les llargues cues de ciutadans que volen exercir el seu dret a vot i l'ambient festiu i pacífic que es respira. S'ha procurat facilitar el vot, en primer lloc, a les persones grans i amb problemes de salut, i s'ha seguit amb la resta de votants ja que el procediment a l'inici el matí ha estat força lent. En algun moment, els vocals i president de la mesa no tenien clar que el sistema pogués validar tots els vots i també s'han viscut intermitències en el sistema electrònic de gestió de votació. A l'Emili Carles s'ha permès accedir al col·legi només en grups de cinc persones, per no col·lapsar l'entrada. També han anat força lentes les votacions al Mestre Pla, que han seguit amb intermitències. Al Joan Blanquer, fa una mitja hora, havia votat força gent però les cues seguien al pati fins a la porta d'entrada. El Pavelló Dani Pedrosa ha encabit amb comoditat la gent que s'ha apropat a votar.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha confirmat a les 12.30 h que es pot votar a qualsevol col·legi gràcies al cens universal, com s'havia dit durant les primeres hores del matí tot i que també s'han viscut moments de confusió. A Castellar, se segueix a l'espera que es pugui fer un primer escrutini de vot i comunicar les dades de participació fins ara. "De moment, no podem aventurar-nos a avançar cap horari per fer aquesta comunicació de l'escrutini, l'únic que podem dir és que els col·legis segueixen oberts amb normalitat", comenten des d'una de les meses d'El Sol i La Lluna.
Comparteix
M'agrada
Comentaris
 
Consol 11 de març - 01:43h
per fi, HEM POGUT VOTAR! Moltíssimes gràcies a tota la gent que ho ha fet possible, a tots els que us heu quedat als centres hores, dies, el que faci falta... per tal que tots puguem votar. Moltes gràcies a tots, de tot cor!