Superlluna
Superlluna - Carles Díaz
03/08/2017 Actualitat
Més nits tropicals
Durant la nit passada les temperatures no van baixar dels 20 graus
R.G.
El tret de sortida d'agost ha coincidit amb una nova onada de calor que ha portat temperatures anormalment altes, sobretot, durant la nit. Segons les dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya, Castellar va registrar la nit passada temperatures per sobre dels 20 graus. La previsió és que aquesta situació continuï almenys durant les properes jornades. Des del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que a partir de la setmana que ve la situació es podria normalitzar, amb un lleu descens de les temperatures tant diürnes com nocturnes.

Tanmateix, a la comarca els termòmetres no han marcat cap xifra rècord però a causa de la humitat ambiental, de la xafogor, la sensació de calor és més acusada. En aquest sentit, i fonamentalment durant les hores centrals de la jornada, cal prendre mesures per prevenir un cop de calor.


PREVENIR UN COP DE CALOR
Amb l'arribada de les altes temperatures Protecció Civil ha publicat un seguit de consells per evitar un cop de calor. Per començar, és recomanable abaixar les persianes de casa i només obrir-les a les nits per no acumular calor a les llars, caminar per l'ombra o evitar sortir al carrer i fer activitats que requereixin esforç físic entre les 12 del migdia i les 5 de la tarda.


També és recomanable vestir roba còmoda i lleugera, de colors suaus, protegint el cap amb un mocador o un barret, portar sempre aigua i un vano amb nosaltres. L'alimentació també és fonamental. Així, s'ha d'apostar per amanides, fruites, sucs i batuts, menjars refrescants que no comporten una digestió pesada i ens aporten una dosi extra d'hidratació.

Comparteix
M'agrada
Comentaris