Corominas, en una de les seves intervencions al Parlament
Corominas, en una de les seves intervencions al Parlament
14/11/2017 Actualitat
Lluís Corominas no repetirà com a diputat al Parlament
L'exalcalde de Castellar era parlamentari des del 2003 i està encausat pel Tribunal Suprem pel procés independentista
El castellarenc Lluís Corominas -que va ser alcalde de la vila entre el 1993 i 2004- deixa la primera línia de la vida política catalana. Dilluns va trascendir que l'exvicepresident primer de la Mesa del Parlament i expresident del grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí) ha decidit no formar part de la candidatura Junts per Catalunya, que preveu liderar el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, amb l'impuls del PDeCAT, per concórrer a les eleccions del 21-D. Segons han explicat diversos mitjans nacionals, Corominas ha decidit tornar a exercir d'advocat -la seva professió- i restarà al servei del seu partit, el PDeCAT, però allunyat de la política activa.

Cal recordar també que el propi Corominas ja havia advertit en les eleccions de 2015 -anava el número 17 a la llista de JxSí a Barcelona- que seria la seva darrera legislatura: en total, hauran estat gairebé 15 anys de vida parlamentària ja que va accedir a un escó l'any 2003 i ha jugat un paper cabdal en l'elaboració de moltes lleis aprovades durant aquests anys. El 2008, va substituir Ramon Camp a la presidència segona del Parlament i ja no va abandonar la mesa fins el juliol passat alternant les vicepresidències segona i primera en les tres legislatures posteriors als 2008. Un dels homes forts de la ja desapareguda CDC -va ser secretari d'organització des del 2000-, Corominas s'havia consolidat al Parlament com un dels diputats que més bé coneixia el funcionament de la cambra catalana.

Segons apunten diverses fonts, la renúncia de Corominas pot contribuir a no agreujar la seva situació judicial, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llanera decretés per a ell presó amb una fiança de 25.000 euros, que va poder abonar immediatament. L'exalcalde de Castellar va acudir a declarar dijous passat al Suprem encausat pel seu paper en el procés independentista com a vicepresident primer del Parlament, càrrec que va exercir fins al juliol passat, quan va passar a presidir el grup parlamentari de Junts pel Sí.
Comparteix
M'agrada
Comentaris