La il·lustradora Maria Pichel amb el calendari a les seves mans
La il·lustradora Maria Pichel amb el calendari a les seves mans - M.P.
09/01/2018 Actualitat
Les dotze escenes de la vila de Maria Pichel
La jove artista acaba d'editar un calendari amb il·lustracions de Castellar del Vallès
Rocío Gómez
La il·lustradora castellarenca Maria Pichel, acaba d'editar un calendari amb Castellar del Vallès com a protagonista. La jove artista es va passejar pels carrers de la vila la tardor passada per tal de captar l'essència d'alguns escenaris com el mercat dels dissabtes, els infants jugant a la plaça Catalunya, l'skate park, Palau Tolrà o la Mola. Pichel també ha dibuixat al calendari l'escola on va estudiar, l'Emili Carles-Tolrà o els gegants de Castellar. "És el tercer any que faig un calendari. Vaig començar fa dos anys, agafant alguns dibuixos que havia fer pels carrers de Barcelona, i l'any passat el vaig fer sobre Bristol", explica Pichel. "La manera que he tingut per aprendre a dibuixar ha estat dibuixar molt al carrer. Anava a diferents llocs que m'agradaven i dibuixava què estava passant", afegeix la il·lustradora.

Així, la tècnica que ha emprat la jove artista per immortalitzar els carrers de la vila ha estat la de retoladors de punta fina i aquarel·la, un estil que han adoptat molts dels il·lustradors de nova fornada. "És una tècnica molt ràpida i fàcil de portar a sobre", apunta Pichel. Malgrat que darrerament la jove castellarenca s'està capbussant en nous horitzons com la il·lustració editorial, els cartells o el món del còmic, Pichel reconeix que allò que veritablement la fascina és "la il·lustració en viu".

De moment, el calendari es pot adquirir per un preu de 12 euros a les llibreries La Centraleta i Vallès, la dietètica Sol i Lluna, i a la Penya Solera Barcelonista. Les obres de Maria Pichel es poden consultar a les seves xarxes socials: Maria Pichel Art -Facebook-, i @mariapichelart -Instagram-.
Comparteix
M'agrada
Comentaris