El XII Correlokals en el moment del pregó jove
- Quim Pascual
09/09/2017 Actualitat
La tradició i les novetats es van combinar al XII Correlokals
L'activitat organitzada per Vilabarrakes va comptar amb l'assistència de 1.500 persones
Anna Parera
L'entitat de Vilabarrakes va organitzar la nit del passat divendres la 12a edició del Correlokals. L'activitat, que va recórrer els carrers de Castellar des de l'Era d'en Petasques i fins al Pla de la Bruguera, va comptar amb la participació de 1.500 persones, segons l'organització. Des del punt de sortida, es van fer 4 parades més, a càrrec dels 7 col·lectius participants. La Kantera, que estava ubicada a l'Era d'en Petasques, Cal Gorina a la font de la plaça Major, l'Esbart Teatral al carrer Colom, Lokalismo i Les Waikiki a la plaça d'El Molí i la Colla Castellera de Castellar i War House a l'espai de Vilabarrakes, al costat de l'skate park.

Com ja és habitual, el Correlokals va començar amb una botifarrada popular a l'Era d'en Petasques, en la qual hi van poder sopar 650 persones. En aquest punt, va ser on es va estrenar una de les novetats de l'edició. Hi va haver l'actuació del Ball de Bastons de Castellar, que segons afirma Germán Ligero, president de Vilabarrakes, "va agradar molt als presents".

Amb rigorosa puntualitat, a les 22.30 hores engegava la batucada de Tucantam Drums per marcar l'inici de la cercavila i indicar als assistents que havien de començar a desplaçar-se per seguir el recorregut. En aquesta ocasió, la batucada avançava acompanyada també de la Colla Gegantera de Castellar amb el gegant de la Lluna, que per primera vegada participava en el Correlokals fins a les dues primeres parades, la de Cal Gorina, a la cruïlla entre el carrer del Centre i el carrer Major, i la de l'ETC. "El gegant que ens va acompanyar va permetre incloure un element de cultura popular que va estar molt bé", explica Ligero. D'altra banda, la batucada "va incloure més gent i sonava molt bé, la gent deia que era més xula", assegura el president de l'entitat organitzadora.

Després de la primera parada d'uns 50 minuts a Cal Gorina, el Correlokals va avançar fins a l'Esbart Teatral, punt on va tenir lloc la segona parada, que va incloure el pregó jove de Festa Major per part del capgròs de Vilabarrakes, en Bartomeu. Aquest any, va destacar el que tenen en comú totes les festes, la presència de gent motivada organitzant-les. En aquest sentit, Bartomeu va expressar la necessitat de trobar "gent jove, amb noves idees, amb moltes ganes de passar-ho bé i de pringar, per fer possible la millor festa". També va aprofitar per fer un reconeixement als col·lectius que formen part de l'entitat i que fan possible les activitats de Vilabarrakes: les Waikiki, Zona Rate, l'ETC, Cal Gorina, Sense Nom, La Kantera, War House, Lokalismo i els Castellers de Castellar. Finalment, va celebrar que aquest any les barraques comptin amb un escenari cobert.

A continuació, el Correlokals va seguir fins a la plaça del Molí, on es va fer la tercera parada de 50 minuts amb els col·lectius de Lokalismo i les Waikiki. Dues batucades van agafar el relleu a l'anterior per fer l'últim tram del recorregut fins al Pla de la Bruguera, a la zona de Vilabarrakes. Segons Ligero, "les dues batucades, novetat d'aquest any, van anar molt bé per arrossegar a la gent fins al final". Allà, hi havia els col·lectius War House i els Capgirats que van posar música fins passades les 5 de la matinada.

La valoració que fa l'organització del XII Correlokals és molt bona. "Es van respectar els temps previstos" i destaca una bona assistència i participació de la gent. A més a més, seguint el recorregut "aquest any hem reincorporat el camió i ha funcionat molt bé", relata Ligero. Per altra banda, l'organització assegura que la nit va transcórrer sense cap incident important.

Activitat a Vilabarrakes
Amb les barraques ja muntades, aquesta nit de dissabte comencen els concerts a la zona de Vilabarrakes. Malgrat la pluja, l'entitat té previst d'entrada "seguir el programa de festes amb normalitat", expressa Ligero. L'ambientació musical d'aquesta nit començarà amb els Deejays del Revés i continuarà amb les actuacions dels grups Wild Goats, Me Fritos and The Gimme Cheetos i Dalton Bang i acabaran amb el Dj Kharloss Selektah.
Comparteix
M'agrada
Comentaris