L'alcaldessa de Barberà, S.Fuster, l'alcalde de Sabadell, J.Fernàndez, i l'alcalde de Castellar, I.Giménez.
L'alcaldessa de Barberà, S.Fuster, l'alcalde de Sabadell, J.Fernàndez, i l'alcalde de Castellar, I.Giménez. - CEDIDA
17/03/2017 Actualitat
La primera edició de MetallVallès es tanca amb un centenar d'usuaris castellarencs
Castellar del Vallès és un dels ajuntaments que participa en aquest projecte que pretén lluitar contra l'atur i millorar la competitivitat de la indústria metal·lúrgica a la comarca
Redacció
Promoure l'ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica. Aquest és l'objectiu del projecte MetallVallès que va néixer el novembre de 2015 i que aplega els ajuntaments de Castellar del Vallès, Sabadell, Sant Quirze i Barberà del Vallès i que compta amb el suport del Centre Metal·lúrgic i ASCAMM-Eurecat, i el Centre Tecnològic de Catalunya. Fonamentalment, aquesta iniciativa s'adreça a persones en situació d'atur inscrites a l'oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandants de feina.

Un any després, ha arribat el moment de fer balanç de la primera edició d'aquest projecte. Així, el matí d'aquest divendres s'ha celebrat una jornada per presentar les accions dutes a termes en el marc de MetallVallès, una jornada que ha organitzat el Centre Metal·lúrgic i que s'ha dut a terme al Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta de Sabadell.


L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha participat en aquesta jornada dedicada a MetallVallès. Segons ha explicat Giménez, 99 dels 338 usuaris participants i 33 de 140 empreses de la primera edició de MetallVallès són de Castellar del Vallès. En aquesta primera edició, que va finalitzar el juny de l'any 2016, el projecte va possibilitar la gestió de 219 ofertes laborals, 68 de les quals eren de Castellar. Això es va traduir en un total de 124 insercions, de les quals 44 eren de persones treballadores del municipi. Finalment es van fer accions formatives adreçades a 63 alumnes, dels quals 16 són de Castellar.


L'EXPERIÈNCIA DE FLUBETECH
L'acte ha comptat amb la participació de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i de l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster. Per presentar els resultats de la primera edició de MetallVallès, s'ha comptat també amb el testimoni de tres empreses i diversos treballadors que han participat del projecte.


Una d'aquestes empreses és la castellarenca Flubetech SL, dedicada als recobriments metàl·lics i ubicada al polígon de Can Carner. L'enginyera Júlia Almacellas ha explicat l'experiència d'aquesta empresa que ha rebut subvencions de MetallVallès i de l'Ajuntament per la contractació de dues treballadores (dues operàries, una de les quals ha promocionat com a coordinadora de producció).

Comparteix
M'agrada
Comentaris