IMG 0367_617x412
Gerard Català i Òscar Barbero, de la Creu Roja, durant la conferència
26/04/2018 Actualitat
La implicació dels municipis per acollir els refugiats

Creu Roja va organitzar ahir la xerrada 'Com acollim les persones refugiades'?

L’any passat, a tot l’Estat hi va haver 31.000 casos de demandant d’asil, una xifra que ja doblava el nombre de persones que havia d’acollir Espanya el 2016 segons un acord amb la Unió Europea “que no s’ha  acomplert”, constata l’advocat Gerard Català del programa de Refugiats de la Creu Roja a Catalunya. A partir d’aquí, “la feina que ens hem de plantejar és l’acollida perquè ja tenim aquí les persones refugiades”, admet Català. Aquest va ser el tema central de la xerrada ‘Com acollim les persones refugiades?’ que va oferir la Creu Roja dimecres a la Sala d’Actes d’El Mirador. 

 
Pel que fa a les places d’acollida, Creu Roja compta amb 258 places i en el conjunt d’Espanya unes 8.500. “Només amb el número de persones que entren  pel seu propi peu, ja es cobreix el número de places que tenim ara”, apuntava Òscar Barbero, responsable del programa de refugiats  de l’ONG “un dèficit que arrosseguem”, motiu pel qual “ens hem d’acostumar que els municipis tinguin demandes d’asil”. Per això, “cal una militància activa des dels municipis”, assenyalava Català. 


Espanya mai ha estat un país d’asil “però ara tenim la feina de saber resoldre les peticions d’asil”, afirma l’advocat de Creu Roja. Segons els responsables de Creu Roja, després de la fase d’acollida on s’ha de procurar allotjament, tenir les necessitats cobertes i resoldre les competències idiomàtiques, una etapa que pot durar uns 8 o 9 mesos, comença la integració “on la gran feina rau en buscar-los un habitatge, que trobin feina i continuar amb l’idioma” .  A més, adverteixen des de la Creu Roja, “entre el 80 i el 90% de les persones refugiades tindran una denegació dela petició d’asil”

Comparteix
M'agrada
Comentaris