Rafael Garcia Molina fent una demostració amb un globus en un dels seus espectacles
Rafael Garcia Molina fent una demostració amb un globus en un dels seus espectacles - Cedida
14/11/2017 Actualitat
L'INS Castellar programa un espectacle basat en l'ús de globus
L'acte, emmarcat dins de la Setmana de la Ciència, tindrà lloc el 16 de novembre en cinc sessions pels instituts i una sessió oberta al públic
Redacció
Com cada any, l'Institut Castellar, amb la col·laboració de l'Ajuntament organitzen, amb motiu de la Setmana de la Ciència, un espectacle divulgatiu relacionat amb la física i/o la química. Coincidint amb el 30è aniversari del centre educatiu, s'ha programat per al 16 de novembre a la Sala d'Actes d'El Mirador l'espectacle 'Física Global (és a dir, amb globus)!' amb una col·lecció de demostracions de Física basades en l'ús del globus.
El catedràtic de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia, Rafael Garcia Molina, serà l'encarregat de realitzar l'espectacle, que es farà en sis sessions -cinc d'elles per als estudiants de l'INS Castellar, Puig de la Creu i La Immaculada- i una d'oberta per al públic en general, que es farà a les 18.30 h. Aquestes demostracions abasten un rang ample de tòpics (mecànica, fluids, elasticitat, teòrica cinètica dels gasos, electricitat, física moderna...) i poden utilitzar-se amb dues finalitats: introduir conceptes durant les classes per a estimular l'interès i que la Física es troba per tot arreu i pot estudiar-se mitjançant objectes quotidians i per realitzar festes, fires i espectacles basats en la Física.
Garcia Molina desenvolupa projectes d'ensenyament i divulgació de la física a través de tot tipus d'eines i recursos (objectes quotidians, joguets, electrodomèstics, música, humor...) que han estat seleccionats i premiats en diverses edicions de 'Ciencia en Acción' i 'Science on Stage'. El 2016 va rebre el Premi a l'Ensenyament i Divulgació de la Física que convoca la Real Sociedad Española de Física i la Fundació BBVA. Garcia Molina ha publicat més de 50 treballs en revistes d'ensenyament i divulgació de la física i és editor adjunt de la revista Eureka sobre Enseñanza y Divulgación de las Ciencias.
La seva activitat investigadora en el camp de la teoria i simulació d'interacció de partícules carregades amb la matèria ha donat lloc a més de 120 publicacions en revistes especialitzades i comunicacions en congressos internacionals.
Comparteix
M'agrada
Comentaris