Els guanyadors dels Jocs Florals de l'Escola d'Adults
Els guanyadors dels Jocs Florals de l'Escola d'Adults - R.G.
20/04/2017 Actualitat
L'Escola Municipal d'Adults bufa 30 espelmes per Sant Jordi
El centre castellarenc va celebrar els Jocs Florals la tarda de dijous a l'Auditori Municipal
R.G.
L'edició d'enguany dels Jocs Florals de l'Escola d'Adults va estar fortament marcada pel 30è aniversari del centre castellarenc. De fet, la celebració, que va tenir lloc la tarda de dijous a l'Auditori Municipal, va arrencar amb la participació d'una desena d'alumnes de l'escola que van pujar dalt de l'escenari per llegir algunes de les reflexions que van escriure per a l'ocasió sobre què significa per a ells formar part d'aquesta comunitat educativa.


Així, els alumnes van destacar, entre altres qüestions, la segona oportunitat per tornar a connectar amb un itinerari formatiu que representa l'Escola d'Adults. Frases com, l'escola "ens han ajudat a descobrir tot un món que s'obre com una finestra al coneixement", "és un espai on passat i futur s'uneixen per trencar la barrera del 'no puc' ", "és una magnífica oportunitat per tornar a pujar al tren de l'aprenentatge", "hem crescut com a estudiants i com a persones" o "l'escola és un lloc important per a homes i dones perquè ens ajuda a ser lliure", van ressonar a l'Auditori. En la majoria d'intervencions, els alumnes van remarcar el sentit de pertinença a la comunitat educativa que han desenvolupat a l'escola, un punt de trobada tant pel coneixement com per crear vincles entre l'alumnat i els docents que han esdevingut "una gran família". "Els professors es preocupen per nosaltres i ens transmeten valors. Es respiren ganes d'ensenyar i d'aprendre", va assegurat un dels alumnes.

D'altra banda, tant la regidora d'Educació, Maria Antònia Puig, com l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, presents als Jocs Florals, van voler felicitar tant els docents com els alumnes de l'escola. A més, van reivindicar el valor d'una institució que ha deixat una forta empremta a la vila perquè ha tingut una incidència directa en el futur de molts ciutadans: tant els que han continuat estudiant pel plaer de seguir aprenent, com els que han vist en l'oferta formativa del centre un nou camí professional.


ELS PREMIATS
Després del reconeixement als 30 anys d'història del centre, es va fer públic el veredicte d'aquesta edició dels Jocs Florals de l'Escola d'Adults. Els alumnes premiats van pujar dalt de l'escenari per recollir el guardó i per llegir els seus relats. Així, als premis de narrativa, el relat guanyador va ser el d'Imma Arilla per "L'essència del temps". En segona posició i tercera posició van quedar Àlex Morales amb "Los misterios del pasado", i Sara Casanova amb "Els millors regals", respectivament. Quant a la categoria de poesia, el primer premi va ser per "Preciosa privacitat, de David Parés. El segon i tercer premi van recaure a "Cazadores de sueños", de Xavi Ballesteros, i "Llibertat", de Ramon Rusiñol.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris