Els dos expresidents i quatre de les cinc dones homenatjades durant l'acte
Els dos expresidents i quatre de les cinc dones homenatjades durant l'acte - C. D.
11/10/2017 Actualitat
L'Aula d'Extensió comença el seu 10è curs parlant del científic Tesla
L'entitat, que compta ja amb més de 400 socis, ha homenatjat en la inauguració del curs els dos expresidents i cinc sòcies majors de 90 anys
Cristina Domene
El desè curs de conferències de l'Aula d'extensió Universitària per a la Gent Gran de Castellar ja està en marxa. El nou cicle es va inaugurar dimarts amb la conferència 'Nikola Tesla: el geni que va ajudar a crear el nostre món', a càrrec del catedràtic de física aplicada de la UAB, el castellarenc Àlvar Sánchez. "És un dels científics, segurament descongeut per molts, que més ha influit a la nostra societat quant a canviar el món", va explicar Sánchez.

Era previst que el nou cicle s'iniciés el passat 3 d'octubre, però es va suspendre pel fet de coincidir amb l'aturada de país convocada per la Taula de la Democràcia.

Així, la il·lusió que suposa un inici de curs i el retrobament amb els companys es mesclava amb cert nerviosisme. De fet, una hora després de l'inici de la xerrada començava la compareixença de Carles Puigdemont en la sessió parlamentària. Respecte a això, i uns minuts abans de començar l'acte, el conferenciant declarava: "És cert que estem pendents, perquè són dies molt històrics i el futur de Catalunya està en joc, però la feina també ha de continuar i transmetre cultura i ciència a la gent ha de ser sempre un dels pilars, també per preparar una societat millor en el futur".

Abans de la xerrada, es va fer l'acte inaugural del 10è cicle amb parlaments de l'actual president de l'Aula, Josep Maria Montané; de Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres i de l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez. Tots tres van destacar el mèrit d'haver consolidat a Castellar l'Aula d'Extensió Universitària per a Gent Gran, un lloc a on "a més d'aprendre, s'han creat vincles i una xarxa social molt important entre els socis", segons Montané. Una comunitat que ha comptat amb més de 400 membres. De fet, com que el nombre supera les cadires de l'Auditori, enguany s'ha preparat un sistema perquè es puguin seguir les conferències a través d'una pantalla a la Sala d'Actes d'El Mirador.

El moment més emotiu es va produir quan l'entitat va homenatjar els dos expresidents, Ramon Casadesús i Joan Pinosa, i els cinc socis més grans de 90 anys, en aquest cas, cinc dones nascudes en 1924 i 1926: Francesca Alsina, Caterina Rovira, Lídia Sisó, Rosa Marcet i Josefina Amorós, que no va poder estar present durant el reconeixement.
Comparteix
M'agrada
Comentaris