L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, recollint la distinció
L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, recollint la distinció - Cedida
20/04/2017 Actualitat
L'Ajuntament de Castellar revalida per quart any consecutiu el Segell Infoparticipa de la UAB
El portal www.castellarvalles.cat figura a la llista dels 30 webs municipals més transparents de Catalunya
Redacció

Castellar del Vallès és un dels 77 municipis catalans que ahir dimecres, 19 d'abril, va rebre el Segell Infoparticipa, una certificació de la Universitat Autònoma de Barcelona que assoleix per quarta vegada consecutiva i que distingeix els consistoris que destaquen per la qualitat i la transparència de la informació als seus portals web municipals.

L'acte, que va tenir lloc a l'Auditori del Rectorat de la UAB, va ser presidit pel delegat de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz, la rectora de la UAB, Margarita Arboix i la presidenta del Consell Certificador del Segell Inforparticipa, Victòria Camps. Per part de l'Ajuntament de Castellar del Vallès, va comptar amb l'assistència de l'alcalde, Ignasi Giménez, del 1r tinent d'alcalde, Joan Creus, i del regidor de Govern Obert, Dani Pérez.

El web de l'Ajuntament compleix 51 dels 52 d'indicadors de transparència avaluats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), partint de la Llei de Transparència. L'únic indicador pendent és el desenvolupament de la carta de serveis, que es millorarà en els propers mesos per tal de complir els estàndards sol·licitat per la UAB.

Tot i això, el portal de Castellar figura a la llista dels 30 webs municipals més transparents de Catalunya a partir de 52 preguntes sobre qüestions bàsiques dividides en dos blocs: un sobre transparència de la corporació, en què es responen preguntes a l'entorn de qui són els representants polítics i com gestionen els recursos col·Lectius i econòmics; i un altre al voltant de la informació per a la participació, que inclou la informació sobre el municipi i quines eines s'ofereixen per a la participació ciutadana.

En aquesta onada d'avaluació als 947 ajuntaments de Catalunya, 17 portals municipals compleixen el 100% d'indicadors avaluats, mentre que 14 portals (incloent el de Castellar) en compleixen el 98% (és a dir, tots els indicadors menys un). Dins la franja de municipis de 20.000 a 50.000 habitants, Castellar figura en la setena posició juntament amb Vilassar de Mar i Sant Feliu de Llobregat. I pel que fa al Vallès Occidental, Sant Quirze del Vallès és l'únic municipi que ha complert el 100% dels indicadors, mentre que Castellar, Sabadell i Rubí són els únics municipis que en compleixen el 98%.

389.415 VISITES EL 2016

El portal de l'Ajuntament va rebre el 2016 un total de 389.415 visites, la qual cosa suposa un increment del 7,6% respecte l'any anterior. El web municipal, que està orientat a facilitar l'accés de la ciutadania als serveis municipals, va registrar una mitjana de 1.066 visites diàries.

Segons dades facilitades per Google Analytics, l'increment de visites també s'ha correspost amb l'augment dels visitants únics absoluts del portal, que l'any passat van arribar a ser un total de 169.188, prop de 13.000 visitants més respecte el 2015. A més, l'any passat es van visualitzar dins de www.castellarvalles.cat un total d'1.026.955 pàgines.

Comparteix
M'agrada
Comentaris