El Gran Wyoming, al final del seu pregó de Festa Major
El Gran Wyoming, al final del seu pregó de Festa Major - Q. Pascual
08/09/2017 Actualitat
Gran Wyoming: "Us exigeixo que sigueu feliços"
El mediàtic humorista va protagonitzar un dels pregons més multitudinaris que es recorden. Dissabte també farà un concert amb el seu grup Los Insolventes
J.G.
El popularíssim presentador i còmic Gran Wyoming va convidar els centenars de castellarencs i castellarenques que van omplir la plaça d'El Mirador a gaudir de la Festa Major d'aquest any. "Us exigeixo que sigueu feliços", va cridar amb la seva conegudíssima dicció, tan familiar per als espectadors del programa El Intermedio de La Sexta.

Gaudir de la presència d'un astre televisiu com el Gran Wyoming -que, per cert, actuarà amb el seu grup Los Insolventes dissabte a les 11 de la nit- va donar llustre a una invitació a la Festa Major dintre del que es podria considerar un pregó típic, de tota la vida. Amb la seva sola presència damunt l'escenari de la plaça d'El Mirador, José Miguel Monzón (nom real del Wyoming), i una experiència a prova de bombes en aquest tipus d'esdeveniments, va ser capaç de llançar un discurs basat en la recerca de la felicitat, "de viure de veritat, de viure bé, de recuperar el goig de viure", va proclamar a crits.

Potser, la grandíssima expectació generada va fer que els assistents trobessin a faltar referències a Castellar del Vallès -de fet, el Gran Wyoming ha visitat la vila en diverses ocasions- o, fins i tot, a l'actualitat política més candent. Però, en aquesta ocasió, el mordaç i àcid presentador va optar per l'ortodòxia i es va concentrar en llançar missatges plens de positivitat. Ja va advertir en l'arrencada que havia preparat "un discurs filosòfic" centrat en fer una invitació a sentir-nos vius.

Segons va descriure el còmic, la societat d'avui està molt obsessionada amb les xarxes socials i està deixant de banda les relacions de tu a tu. "Ens emprenyen massa els altres perquè creiem que no els necessitem. Cras error. Hem perdut els carrers. Nosaltres mateixos ens hem ficat en conserva", va reflexionar tot convidant els presents "a sortir de la llauna" i "substituir el món virtual pel món real, el que hem après pel que hem viscut". Fins i tot va voler recuperar un preciós poema de León Felipe que en un dels versos diu:

"La mano ociosa es quien tiene mas fino el tacto en los dedos,
decía el príncipe Hamlet, viendo
cómo cavaba una fosa y cantaba al mismo tiempo
un sepulturero".

Sens dubte va ser tota una demostració de la seva llarguíssima trajectòria damunt dels escenaris embadalint audiències amb la seva oratòria poder inserir un poema així en un pregó de Festa Major. Evidentment, el Gran Wyoming, fidel al seu tarannà, no es va separar ni un mil•límetre de la seva manera d'entendre el món de l'espectacle que té com a principal argument respectar la intel•ligència de l'audiència.

Caldrà veure ara com es defensa en aquest mateix escenari però acompanyat del seu grup Los Insolventes aquest dissabte a la nit.
Comparteix
M'agrada
Comentaris