Rafa Homet (ERC) i Bea Garcia (PDeCAT)
Rafa Homet (ERC) i Bea Garcia (PDeCAT)
13/11/2017 Actualitat
ERC i PDeCAT, en llistes separades
Els portaveus locals de les dues formacions valoren què suposa el fet de concórrer amb llistes pròpies a les eleccions del 21 de desembre
Jordi Rius
A les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre no es reeditarà la coalició de Junts pel Sí, que formaven ERC, PDeCAT a més de persones de la societat civil. Segons la portaveu del PDeCAT, Bea Garcia, la no reedició de la coalició electoral suposa perdre "una oportunitat d'or. Era un moment crucial on s'havia de demostrar que primer era el país i després els partits pel moment crucial pel que passa el país. La gent del carrer no ho entén", apuntava divendres.

Aquest cap de setmana, el PDeCAT ha anunciat que el president Carles Puigdemont encapçalarà la llista del PDeCAT davant de la impossibilitat de fer una llista de país sota el paraigües d'una agrupació d'electors. Sí que incorporarà alguns noms de la societat civil. L'agrupació d'electors tenia l'inconvenient de no tenir dret als espais gratuïts de propaganda i a subvencions.

El portaveu d'ERC, Rafa Homet, justifica la decisió del seu partit d'anar amb llista pròpia dient que el que s'ha prioritzat és maximitzar els resultats davant d'unes eleccions "que no són normals i que han estat imposades per l'Estat espanyol". Homet subratlla el fet que la demoscòpia ens explica que a les darreres eleccions espanyoles la coalició entre Izquierda Unida i Podemos "va suposar la pèrdua d'un milió de vots". Homet afegeix que les forces independentistes per separat "tenen més possibilitats de creixement, amb programes diferenciats".
Comparteix
M'agrada
Comentaris