Josep Maria Segarra, gerent de Nova Finques
Josep Maria Segarra, gerent de Nova Finques - Q. Pascual
15/06/2017 Actualitat
"Entrem a una nova era immobiliària i hem d'estar preparats"
Defensa que està al capdavant d'un negoci que ha nascut al poble i s'enorgulleix d'aquest fet. Considera que les feines que ha fet abans de dedicar-se a vendre pisos i cases li han forjat el caràcter
Jordi Rius
· Et consideres un home fet a si mateix, un 'self made man'?
D'alguna manera sí, perquè vaig començar aquest negoci amb 19 anys amb l'oficina de Castellar. La part comercial se'm donava bé, gràcies a la confiança de la gent del poble. Muntar un negoci de zero és molt difícil.

· Vas arrencar el negoci quan el sector immobiliari estava en el seu millor moment. I també veu patir la crisi posterior. Quina fórmula va aplicar l'empresa per sortir de la crisi?
Tant el meu soci com jo teníem molt clar que el nostre objectiu era fer créixer l'empresa i consolidar-la. Per això, tots els diners que guanyàvem els reinvertíem a l'empresa perquè estigués econòmicament sanejada. L'exemple és que ara tenim set oficines i donem feina a una seixantena de treballadors. Després d'uns anys molt durs, ara tornem a créixer.

· Això vol dir que hi ha una nova bombolla immobiliària?
No, això demostra que estan obrint més immobiliàries, en molts casos amb gent que no coneix el sector i que no ha viscut la crisi. El reforç més gran que hem tingut és que hem fet negoci durant la crisi i ara ha arribat el moment en què podem reinvertir en la reforma de les oficines, en la millora de tot el sistema informàtic i en la creació de taules de formació per a tot el personal que fins ara no teníem. Tot això per ser una immobiliària referent.

· Vaja, que heu reinvertit en el mateix negoci...
Absolutament tot. Tenir una oficina al poble on vius i ser la primera de les set, tot i que no sempre no deixes content tothom, és tot un repte. M'estimo el poble, tinc tota la família aquí -som més de 60 persones- i no em puc permetre el luxe de tacar el nom de Castellar.

· Heu exportat el vostre model de negoci a Sabadell, Barberà...
Sí, hem obert dues oficines a Terrassa, quatre a Sabadell i una a Barberà. I estem estudiant noves obertures. Tot va començar a Castellar. De fet, encara me'n recordo quan políem les parets del local a les cinc de la matinada. Igual que reconec que la millor feina que he tingut és haver treballar a Cal Villaró els caps de setmana durant vuit anys. Això em va aportar una gran experiència en el tracte amb les persones. A més, també vaig ajudar el meu pare a la seva sabateria. Tot això m'ha forjat la personalitat que tinc, lluito a capa i espasa pel meu negoci i vetllo per la imatge del meu establiment perquè sé el que és treballar caps de setmana i festius, carregant i descarregant...

· També heu posat en pràctica models de venda com el Home Staging, que és mostrar com quedaria un pis buit tot moblat, o un Tour virtual. Creus en l'efectivitat d'aquests models?
Sí. En breu espai de temps començarem a regalar ulleres 3D als clients que estiguin mirant pisos amb nosaltres perquè, a través d'Internet, des de casa seva puguin fer la visita virtual com si estiguessin físicament al pis.

· Això ajuda a vendre?
Sí, però sobretot fa que el propietari del pis no perdi el temps. La venda és més ràpida, hi ha més efectivitat i hi ha la màxima comoditat.

· Totes aquestes innovacions s'apliquen perquè no es ven?
La diferència a quan hi havia la crisi a ara és que en aquests moments hi ha molt oportunista que s'apunta al carro. D'aquesta manera, has de donar valors afegits per estar dalt de tot. És el mateix que passa amb les nostres oficines que hem remodelat de dalt a baix perquè creiem que entrem en una nova era immobiliària i hem d'estar preparats.

· A Castellar del Vallès hi ha molt mercat a la venda?
No, possiblement el que falta és mercat. D'obra nova poca cosa queda, de fet nosaltres farem una promoció d'aquí a poc temps. Potser una de les claus del nostre èxit és tenir estoc propi.

· Hi ha molt flux de persones entre Sabadell i Castellar?
Castellar està a un preu similar de la Creu Alta i pel mateix preu tens aquí tens una casa. Això fa que, dins del nostre grup, l'oficina de Castellar sigui una de les més exitoses.

11 respostes
Un tret principal del teu caràcter?
La sinceritat

Un defecte que no pots dominar?
La sinceritat

Una persona a qui admires?
El meu pare

La teva paraula preferida?
Endavant!

Quin plat t'agrada més?
Qualsevol de la meva mare

Un lloc ideal per viure?
Puigcerdà

Casa o pis?
Casa

Lloguer o propietat?
Propietat

Una pel·lícula?
'El lobo de Wall Street'

Un llibre?
'Decidir no es fácil pero te ha tocado a ti'

Un comiat?
Fins ara

Comparteix
M'agrada
Comentaris