Dones voluntàries teixint sacs a 'La botiga de les Llanes' dimarts passat
Dones voluntàries teixint sacs a 'La botiga de les Llanes' dimarts passat - Cristina Domene
01/08/2017 Actualitat
Els saquets de llana per a nadons tornen a Gàmbia
Voluntàries de Castellar teixeixen sacs per a nounats prematurs
Cristina Domene
L'any passat, La Botiga de les Llanes de Castellar, es va engrescar a participar en un projecte per portar sacs de punt i mitja a un Hospital de Gàmbia.

Aquests saquets de llana proporcionen escalfor als nadons prematurs i les possibilitats que puguin sobreviure augmenten, ja que a l'hospital no disposen d'incubadores i la taxa de naixements prematurs és de 300 nens l'any. L'any passat es van enviar uns 180 saquets i aquest any, les participants han decidit continuar amb el projecte. A més, enguany compten amb la col·laboració de l'Ajuntament. "Quan ens vam assabentar del projecte, vam voler participar-hi, i hi hem col·laborat comprant la llana que fan servir per teixir els sacs", ha explicat la regidora de Programes Socials, Pepa Martínez.

Al voltant d'una taula de La Botiga de les Llanes, aquestes dones voluntàries, van elaborant saquets i barrets de llana que hi fan joc, ja en porten 30. Aquesta primera tongada va arribar el 30 de juliol a Gàmbia. "Tenim la visita a l'hospital i farem el lliurament dels saquets. Ells ho agraeixen molt, perquè en moments complicats com quan marxa la llum, que és sovint, els nadons poden mantenir-se calents", va explicar l'Eugènia Llop -encarregada de portar les peces fins a Gàmbia-, uns dies abans de marxar.

La Montserrat Cadafalch, propietària de la botiga, explica que els sacs només poden ser de pura llana o cotó. "Aquest any els hem fet una mica diferents perquè no tinguin costures, i el fem tipus mitja, ganxet o tunisià".

Aquest projecte té doble guany. D'una banda ajuda als nens prematurs de Gàmbia i de l'altra estableix una xarxa a la vila. "Ens ajuntem, fem mitja, parlem, passem una bona estona", assegura la Montserrat. "També hi ha voluntàries, que venen aquí, jo els ensenyo com han de fer el saquet, i després van fent a casa". Aquest any, també hi han participat dues nenes i un nen, que han après a fer mitja i han volgut col·laborar amb aquest projecte solidari.
Comparteix
M'agrada
Comentaris