Regidors d'ERC i membres de la secció local amb la imatge dels cartells
Regidors d'ERC i membres de la secció local amb la imatge dels cartells - Cedida
05/12/2017 Actualitat
Els partits locals engeguen la seva maquinària per al 21-D
Al llarg de 15 dies de campanya, hi haurà carpes informatives i diversos actes programats amb candidats
Jordi Rius
La campanya electoral per als comicis del 21 de desembre han començat aquest dimarts i s'allargarà fins al dia 19, mentre que l'endemà, el 20 de desembre serà la jornada de reflexió. Com que Catalunya no té una llei electoral pròpia es regeix per la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General), i el procés de comicis haurà de ser supervisat per la Junta Electoral Central (JEC), renovada recentment amb nous nomenaments.

Tot i ser unes eleccions al Parlament de Catalunya, no sóns uns comicis normals ja que va ser el president del govern espanyol, Mariano Rajoy qui les va convocar en ple anunci de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola. Tampoc seran unes eleccions normals des del punt de vista dels candidats perquè molts d'ells continuen a la presó. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat mantenir la presó provisional sense fiança per al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras -cap de llista d'ERC-, el conseller d'Interior, Joaquim Forn- número 7 per Barcelona de Junts per Catalunya-, i els líders de les associacions independentistes ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez - número 2 per Barcelona de Junts per Catalunya- i Jordi Cuixart. Sí que podrà fer campanya el terrassenc Josep Rull, número 6 per la circumscripció de Barcelona a les llistes de Junts per Catalunya.
A nivell local, els partits fan diveros actes, sobretot centrats en el carrer i a buscar el contacte amb els votants.

JUNTS PER CATALUNYA
La llista encapçalada per Carles Puigdemont i a la qual dona suport el PDeCAT, posarà carpes a la plaça del Mercat els dies 9, 10, 16 i 17 de desembre. A més, hi ha la intenció de posar carpes els 9 i 16 davant del Mercadona del carrer Portugal. Pel que fa a actes, la formació ja té confirmat dos actes amb candidats independents a les llistes. El dimecres 13 de desembre a la Sala d'Actes d'El Mirador hi haurà un acte amb el catedràtic Xavier Hernández Cardona, número 72 a les llistes per Barcelona, i el dilluns 18, amb tota probabilitat a Cal Calissó, hi haurà una trobada amb l'enginyer i vicepresident del Consell Rector de la cooperativa de producció i consum d'energia renovable Som Energia, Josep Puig, que va en el número 24.

ERC
De moment se sap que Núria Picas, número 25, i Marc Sanglas, número 22, protagonitzaran un acte el dia 17. També tindrà paradetes al carrer.

CIUTADANS
La que va resultar segona força local en els comicis del 27 de desembre de 2015 es planteja aquesta campanya amb força activitat al carrer, amb bustiades i la instal·lació d'alguna carpa. Ciutadans farà actes a poblacions importants del voltant com Sabadell amb la presència d'alguns diputats.

SOM DE CASTELLAR-PSC
El partit farà una jornada de portes obertes el dia 9 a la seva seu del carrer Major, tindrà una carpa a la plaça del Mercat el dia 16 i intensificarà la campanya porta a porta. El dimecres 13 es mobilitzarà per assistir al míting de Miquel Iceta a Sabadell i el tancament de campanya a Barcelona el dia 17.

CASTELLAR EN COMÚ
La coalició posarà parades informatives al carrer els dies 9 i 16 i encara està pendent de lligar un acte amb la presència d'algun candidat vallesà.

PARTIT POPULAR
El PP muntarà carpes i farà recorreguts pel carrer.

CUP
El grup de suport de la CUP a Castellar no organitzarà cap acte durant la campanya perquè entenen que el Comitè de Defensa de la República (CDR) ja organitza xerrades. En aquest sentit, el pròxim dijous 14 de desembre el CDR organitzarà la xerrada 'Alternatives de l'economia social i solidària, consum responsable i finances ètiques amb l'economista i membre del Seminari Taifa Josep M. Busqueta.

DARRERA ACTUALITZACIÓ: DIMARTS 5 A LES 13:40
Comparteix
M'agrada
Comentaris