Un detall del material comissat pels Mossos d'Esquadra a la banda
Un detall del material comissat pels Mossos d'Esquadra a la banda - Mossod d'Esquadra
09/02/2018 Actualitat
Els Mossos creuen que l'homicidi d'un motorista a Castellar del Vallès és una acció dels Hells Angels per mantenir el seu estatus
Els Mossos, a més de detenir els tres membres del grup a Sabadell com a autors de l'homicidi, també van detenir un altre membre i 15 persones més per la seva implicació en un entramat criminal dedicat al tràfic de marihuana
Redacció

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea Central d'Investigació de Persones van detenir el 7 de febrer tres membres del club de motos Hells Angels com a presumptes autors de la mort d'un home el setembre de 2017 a Castellar del Vallès. Als tres arrestats i a un altre membre del club també se'ls considera autors d'un delicte contra la salut publica i per pertinença a grup criminal per estar implicats en un entramat que es dedicava al tràfic de drogues.

Els fets es remunten al 24 de setembre de 2017 quan els Mossos van saber que a Castellar del Vallès un integrant del grup de motoristes RENEGADOS havia patit una agressió per part membres d'un altre club de motos de la zona. El dia dels fets, la víctima i un altre membre del seu club es desplaçaven a una concentració de motos d'estil custom que es celebrava a Castellar del Vallès. A la Gran Via de Sabadell els dos motoristes es van creuar amb un membre dels Hells Angels que els va començar a increpar i a entorpir la circulació, fins que va aconseguir que s'aturessin en un polígon de Castellar del Vallès.

Un cop havien baixat de les motos, l'agressor els va començar a increpar i amenaçar amb una navalla, fet que va provocar que s'iniciés una baralla entre dos d'ells, mentre l'altre va aconseguir marxar del lloc. En un breu espai de temps altres dos membres dels Hells Angels es van presentar a la zona, es van afegir a la baralla i van agredir la víctima amb objectes contundents fins que la van deixar inconscient al terra. Els tres agressors es van apropiar de la seva armilla del club RENEGADOS i van marxar del lloc després d'abandonar la víctima. Un gest simbòlic que per aquest tipus d'organitzacions representa un trofeu, segons apunten els Mossos.

Fruit de l'agressió, el motorista va haver de ser ingressat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en estat greu, ja que presentava diverses contusions al cos i al cap provocades per objectes contundents. L'home va morir el 9 de desembre a l'Hospital de Granollers on havia estat traslladat com a conseqüència de les lesions.

La Unitat Central de Bandes Criminals es va fer càrrec de la investigació i va identificar els presumptes autors de l'agressió, els quals eren membres de la secció NOMADS dels Hells Angels ubicats a Sabadell. Les indagacions policials van permetre determinar que l'agressió es podria ajustar amb les accions violentes que els Hells Angels porten a terme en determinades ocasions per mantenir el seu estatus preeminent davant la resta de clubs de motoristes presents al territori i mantenir el control sobre les seves activitats. De les gestions d'investigació va aflorar un entramat delictiu especialitzat en el tràfic de drogues, principalment de marihuana, en el qual participaven membres dels NOMADS així com altres persones alienes a l'organització.

Els policies van detectar que alguns dels membres del club de Sabadell, de forma especialitzada, realitzaven d'intermediaris en operacions de compra-venda de marihuana principalment a la zona del Baix Llobregat. El grup posava en contacte gent interessada en comprar drogues amb diferents proveïdors i a l'inrevés i de forma puntual també es dedicaven a subministrar plantes a tercers.

El dia 7 de febrer els investigadors van establir un operatiu policial que va permetre detenir 19 persones implicades en l'entramat criminal dedicat al tràfic de marihuana. El mateix dia també es van realitzar 12 entrades i escorcolls en diferents propietats que els arrestats tenien a Sabadell, Sitges, Gavà, Vallirana, Riells i Viabrea, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Castelldefels.

En les entrades els agents van intervenir 600 plantes de marihuana, marihuana premsada, cocaïna preparada per a la seva distribució, una arma de foc llarga i munició de diversos calibres, així com material i simbologia del club. Una de les entrades realitzades va ser a les instal·lacions del club a Sabadell on es van intervenir peces de roba i els cascs que portaven els investigats en el moment de l'assassinat i un bat de beisbol, el qual podrien haver utilitzat per cometre l'agressió.

D'altra banda l'operatiu va permetre desmantellar tres plantacions de marihuana que tenien els detinguts a Gavà, Riells i Viabrea i Sitges. Entre les persones detingudes hi ha quatre membres dels Hells Angels als quals se'ls imputen els delictes d'assassinat, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Dels arrestats cinc passaran en les pròximes hores a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell, entre les qual hi ha els tres autors de l'homicidi.

Comparteix
M'agrada
Comentaris