Pilars de sortida dels Capgirats i els Castellers de Santpedor.
Pilars de sortida dels Castellers de Castellar- Capgirats i els Castellers de Santpedor. - Quim Pascual
09/09/2017 Actualitat
Els castells s'han aixoplugat a l'Espai Tolrà
L'exhibició castellera s'ha dut a terme amb normalitat, però amb canvi d'ubicació
Marina Antúnez
Els Castellers de Castellar - Capgirats han fet avui, malgrat la pluja, una exhibició de Festa Major que ha començat cap a les 18 hores i que s'ha viscut conjutament amb els Castellers de Santpedor. La convocatòria, prevista a les 17 hores a l'Institut Castellar, per seguir a les 18 h amb una exhibició a la plaça d'El Mirador, s'ha vist alterada a causa de la pluja, que ha caigut des de primera hora de la tarda i fins aquest vespre. Per aquest motiu, l'acte s'ha traslladat i s'ha desenvolupat, finalment, a l'Espai Tolrà.

Els castellers de les dues colles que avui dissabte eren protagonistes han iniciat l'aixecada de castells amb uns pilars, tres dels Capgirats i un dels de Santpedor. Aquest inici s'ha dut a terme a l'exterior del recinte, ja que en aquell moment la pluja s'havia aturat. En aquest sentit, s'ha viscut un inici lluït sota el cel. Però de seguida s'ha tornat a posar a ploure i l'assistència i castellers s'han aixoplugat a l'espai central del Recinte Firal, on paral·lelament s'hi desenvolupava la marató de country, al vestíbul, i l'exhibició i taller de balls, a la Sala Blava.

Els Castellers han aixecat, avui, una torre de 6 (2 de 6), un 7 de 6 i han intentat un 5 de 6, que finalment no s'ha carregat del tot. Els Castellers de Santpedor han fet, a banda del pilar d'entrada, un 3 de 6 amb agulla i una torre de 6, entre d'altres. Les colles castelleres han finalitzat conjuntament; la de Castelar, amb un pliar per sota, i la de Santpedor, amb dos pilars simultanis. Tot i la poca afluència de públic degut al canvi d'ubicació d'última hora i al mal temps, els castellers han tornat a demostrar el seu entusiasme amb l'activitat castellera, que ha finalitzat cap a les 20 hores.
Comparteix
M'agrada
Comentaris