Anna P. Novis
Anna P. Novis, fotògrafa emergent - Anna P. Novis
12/01/2018 Actualitat
"El temps passa, però quan fas una foto el controles"
No surt de casa sense la seva càmera, que gairebé és una extensió del seu cos. L'Anna (24 anys) gaudeix fent retrats, captant els sentiments i l'emoció del moment, però somia amb dedicar-se a la fotografia de passarel·la
Rocío Gómez
· Ets autodidacta?
Vaig estudiar el cicle superior d'Il·luminació, Captació i Tractament de la imatge, i ara estic acabant el cicle superior de Gràfica Interactiva. Amb tot, també soc autodidacta perquè la fotografia és provar molt i experimentar. Al principi anava sempre en mode automàtic i ara, després de practicar molt i de la formació, he automatitzat el procés de fer la fotografia. Em surt de manera inconscient.


· Quan et van regalar la teva primera càmera?

Quan vaig fer la comunió, als 9 o 10 anys. Era una polaroid. Però tot comença molt abans. Al meu oncle li agradava molt la fotografia, i a casa dels meus avis teníem una cambra obscura per revelar les fotos. Tinc records de quan era petita d'al·lucinar quan apareixia la imatge en el paper en blanc. Suposo que he viscut la fotografia des de sempre, ve de família. Per exemple, la meva cosina, Cèlia Novis, és directora de cinema. A casa sempre hem tingut càmeres de fotos i jo ho fotografiava tot. La meva primera càmera va ser instantània, i després, per fer una viatge a Madrid, quan tenia 16 anys, em van regalar la meva primer rèflex. Des d'aquell dia, no surto mai de casa sense la meva càmera.


· Què és el que més t'agrada fotografiar?

Darrerament, he fet moltes fotos de moda, de passarel·la, però el que més m'agrada és fer fotos de menjar i retrats, sobretot retrats de nens. Són impredictibles i has d'estar molt atenta. Vius a través de la càmera perquè amb els nens en qualsevol moment tens "la foto". És una mica com la fotografia de passarel·la. Els models passen una sola vegada, és irrepetible. Només tens una oportunitat. Si falles, el moment ja ha passat.


· És molt difícil fer que un retrat capti l'essència d'una persona?

És molt difícil perquè has d'aconseguir que es relaxin, que et facin confiança. Entenc la gent que passa molta vergonya quan li fan fotos perquè a mi em passa el mateix i només em deixo fotografiar per persones amb qui tinc molta confiança.


· Tothom pot quedar bé a una fotografia?

Sí, perquè el més important és la il·luminació perquè no hi ha persones lletges sinó mal il·luminades. La fotografia és llum, i la manera com incideix a la teva pell, al teu rostre, et pot dibuixar trets facials durs que potser no corresponen amb tu. Cadascú sap quins són els seus punts bons. Amb tot, una llum suau sempre ens afavoreix.


· Has participat en les dues darreres edicions de la 080 Fashion Week. Això t'obre partes?

Hi he participat fent fotografies, amb passi de premsa. El fet de penjar les fotografies de les marques i dissenyadors a les meves xarxes socials, fa que aquestes et segueixin, que et facin m'agrada. A la fotografia de moda és on em veig guanyant-me la vida. Arran d'aquestes fotografies m'ha sorgit alguna proposta de feina. Ara acabo de crear un compte d'Instagram exclusiu per a les meves fotografies professionals: @annanovisphoto.


· Quina és la millor imatge que has captat?

Això és molt subjectiu. Per a mi la millor foto no té res a veure amb la composició ni amb la tècnica. La millor foto és aquella que quan la veus et transporta a aquell record, a aquell moment, a aquelles persones que potser ja no hi són. En aquest sentit, per mi les millors fotos que he fet són en les que capto la meva família. Per exemple els meus cosins petits, la meva àvia... M'agrada captar com una persona gran coneix els seus descendents. Potser m'ho estic perdent perquè estic fent la foto, però així sé que em guardaré el moment per sempre. Soc l'espectadora però ho gaudeixo a la meva manera.


· Les fotografies són...

Sentiments, sensacions. El temps passa però quan fas una foto, el controles. Captes el moment que acaba de passar. Si em diguessin que haig de marxar de casa i que només puc agafar una cosa, m'emportaria un àlbum de fotos. La fotografia és una manera de mostrar al món allò que veig, d'expressar els meus sentiments.  

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Riallera

Un defecte que no pots dominar?
Soc molt impacient

Una persona que admires?
Els meus avis

Quin plat t'agrada més?
Les llenties del meu yeye

Una fotògrafa?
Joana Biarnés

Un instagramer?
Brandon Woelfel

Un animal?
El gat

Un músic?
Joaquín Sabina

Un llibre?
'L'ombra del vent '

Un viatge pendent?
Mèxic

Una ciutat?
Barcelona

Comparteix
M'agrada
Comentaris