La coral And&Cat està formada per 85 cantaires, aproximadament
La coral And&Cat està formada per 85 cantaires, aproximadament - G.P
07/12/2017 Actualitat
El concert d'And&Cat va omplir l'església Sant Esteve
La coral va interpretar l'obra de la litúrgia catòlica 'Magnificat', de J. Rutter
Guillem Plans
Inspirada amb la polifonia de Bach, però forta rítmicament i moderna, l'obra contemporània 'Magnificat' de John Rutter, interpretada per la coral And & Cat, va omplir l'església Sant Esteve. Entre músics i cantaires, Gregorio Rodríguez va ser capaç de dirigir més de 100 intèrprets de l'orquestra i el cor de l'Acadèmia d'Arts Escèniques de Baza (Granada), dels cors de l'Orfeó de Sabadell, de l'antic cor del Conservatori de Terrassa i del cor de la Capella de Música Burés (de Castellbell i el Vilar).

La peça de la litúrgia catòlica, que és un càntic bíblic completat l'any 1990, és "especialment agradable de tocar i d'escoltar", segons el director. Sis de les set parts de l'obra tracten de l'agraïment de la verge a Déu per haver-se fixat en ella per tenir a Jesús. Rodríguez explica que és una oració a Maria que es du a terme per aquestes dates, properes a la festivitat de la Puríssima Concepció. La segona de les parts de Magnificat es basa en el poema "Of a Rose, a lovely Rose", un poema anònim anglès.

Encara que l'acústica no era la millor, l'església, plena de gent i amb la música balsàmica de Rutter, que desprenia pau, es va omplir de calidesa. "Hem gaudit molt de ser aquí", va assegurar Rodríguez.

En acabar el concert, el director es va dirigir al públic per convidar-lo a seguir les actuacions de la coral, que pròximament es faran a Sabadell i Terrassa. Rodríguez, a més d'agrair la disposició del rector de l'església Sant Esteve, Txema Cot, i la col·laboració de l'Ajuntament de Castellar, va desitjar poder tornar a ser a la vila en un futur per oferir un altre concert.
Comparteix
M'agrada
Comentaris