06/10/2017 Actualitat
Declaració institucional de davant els fets ocorreguts durant la jornada de l'1-0
Ajuntament de Castellar del Vallès
Castellar del Vallès, 2 d'octubre de 2017

L'Ajuntament de Castellar del Vallès, reunit avui de forma extraordinària i urgent, i amb la voluntat de posar per damunt de tot, la defensa de la democràcia i els valors que ens uneixen per sobre de les diferències, condemnem fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades ocorregudes ahir durant la jornada de l'1 d'octubre.
Volem, en primer lloc, destacar el comportament cívic i pacífic dels milers de persones que a Castellar del Vallès van sortir al carrer per defensar el fet de ser consultats i agrair la tasca a les persones que van vetllar per garantir la seguretat i la convivència.
Durant la jornada d'ahir, a diversos punts de Catalunya, les forces policials van carregar amb duresa contra persones que, de manera pacífica i legítima, es mobilitzaven per poder exercir el seu dret a vot i defensar drets i llibertats. A hores d'ara, es comptabilitzen ja prop de 890 ferits i ferides de diversa consideració com a conseqüència de l'actuació policial.
A la nostra comarca, els fets van ser especialment greus a Sabadell, on es va produir una càrrega policial a l'entorn de l'escola Nostra Llar, que va causar diversos ferits i múltiples destrosses al centre educatiu. Uns fets absolutament desproporcionats que, en cap cas, van ser oportuns ni justificats. També es van produir incidents greus a Castellbisbal, on efectius de la Guàrdia Civil van carregar contra menors d'edat que estaven concentrats davant l'institut-escola Les Vinyes.
Els representants del Ple municipal volem reafirmar que recórrer a la violència mai ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica. La democràcia permet la llibertat d'expressió i de reunió, uns drets fonamentals que ahir es van veure truncats per la intervenció policial desmesurada que es va produir. Demanem el cessament immediat de la violència i la condemnem fermament. Les imatges on les porres van ser protagonistes i que, al llarg de la jornada d'ahir, es van repetir als carrers de Catalunya són una autèntica vergonya.
L'alcalde i els regidors i regidores fem un clam pel respecte entre totes les persones, més enllà de les idees que puguin tenir i que puguin o no compartir. La pluralitat de Catalunya ha de passar sempre pel respecte absolut a la llibertat d'expressió.
Davant d'aquesta situació, exigim responsabilitats polítiques al govern de l'Estat per les càrregues policials contra els ciutadans i ciutadanes que es manifestaven lliurement als col·legis electorals. Volem també reafirmar el nostre compromís amb la convivència a la vila i agraïm a la ciutadania de Castellar del Vallès que hagi mantingut la calma i la serenor en uns moments tan difícils.
Finalment, volem denunciar el menysteniment que el govern de l'Estat espanyol ha mostrat envers els ens locals i els representants escollits democràticament al territori. Davant aquest fet, defensem la nostra tasca com a garants de la convivència i volem remarcar que des dels ajuntaments seguirem treballant fermament per evitar qualsevol confrontació o expressió de la violència.

Comparteix
M'agrada
Comentaris