mishima_617x412
Imatge promocional de Mishima
07/08/2018 Actualitat
David Carabén: “És el públic qui converteix una cançó en un himne”

Mishima presentarà el seu darrer disc ‘Ara i Res’ aquesta nit a la plaça d'El Mirador a les 22.30 hores

R.Gómez

Els Mishima trepitjaran per primea vegada Castellar del Vallès per presentar el seu darrer disc Ara i Res (TRIS/Warner) que van publicar el 2017. Serà aquest dissabte a partir de les 22.30 hores a la plaça d'El Mirador. Després de 18 anys dalt dels escenaris i vuit àlbums d’estudi, el grup arriba a la Festa Major en plena forma. Tot plegat, perquè Ara i Res és un treball que els ha tornat a posar a primera línia, que els ha redescobert, i que s’ha traduït en un any de gira molt intens. A tall d’exemple, han passat pel festival VIDA, pel Primavera Sound o pel Grec de Barcelona. “El primer any de gira ens va anar molt bé perquè vam fer concerts en festivals importants i en espais de renom, però teníem relativament poques actuacions. Ens sentíem uns dinosaures tocant a llocs tan luxosos”, explica David Carabén, vocalista i compositor de Mishima. “En canvi aquest any sembla que s’hagi despertat tothom i estem tocant molt: a llocs on no havíem tocat mai, festival de gran i petit format, sales... Ve gent que no havia vingut mai. Hem crescut durant la gira”, afegeix el líder del grup.


Carabén diu que després de gairebé dues dècades d’ofici, “l’única llicó que n’extrec és que no tinc ni idea de com funciona aquest negoci”. De fet, públic i crítica coincideixen que Ara i Res està farcit de bones cançons, nous himnes de la música moderna. Però la fórmula de l’èxit és encara per a Carabén un misteri. “Mai em poso a compondre ni himnes ni hits, és el públic qui converteix una cançó en un himne o en la banda sonora de la seva vida. Quan intentes fer un single no et surt”, constata el músic.


D’altra banda, malgrat la proliferació de festivals de música i el tímid repunt de programació de concerts per part de l’administració pública i el sector privat, Carabén es mostra escèptic amb un suposat clima de bonança cultural. “Treballem en un sector,  la indústria de la música, que està en una crisi permanent. És una indústria molt viva que canvia de públic molt sovint. No sé a què atribuir quan ens va malament o quan ens va bé”, confessa.


En aquest David Carabén és un tastaolletes i aposta per diversificar la seva vida professional. Va estudiar ciències polítiques però no s’hi de dedica. En canvi, és col·laborador a diversos mitjans de comunicació parlant i escrivint de cultura i d’esports, és traductor, realitzadors de televisió i copropietari de la cocteleria La Javanesa a Barcelona. “Diversificar les font d’ingressos és la solució que tenim els músics per arribar a final de mes. Estrictament a la música m’hi he pogut dedicar dos o tres anys. No m’agrada posar tots els ous a la mateixa cistella”, reconeix.


Quant al concert d’aquest dissabte a la plaça d’El Mirador, així convida David Carabén els castellarencs a participar-hi: “estem en plena forma. Som una banda veterana amb un bon directe que ha anat evolucionat al llarg dels anys. Amb el nostre espectacle, la gent surt més contenta del que ha entrat. És una bona oportunitat!”   

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris