Jornada de votacions a la passada Fira de Sant Josep
Jornada de votacions a la passada Fira de Sant Josep - Cedida
21/04/2017 Actualitat
Darreres hores per votar els pressupostos participatius
Diumenge, hi haurà un punt de votació a la Fira de Sant Jordi coincidint amb la finalització del període de votació de les 12 propostes presentades enguany al procés Box Populi
Redacció
Aquest diumenge, 23 d'abril, finalitza el període de votació de les 12 propostes presentades aquest any al procés "Box Populi" de pressupostos participatius. Coincidint amb la Fira de Sant Jordi, que s'instal·larà diumenge 23 d'abril a la plaça d'El Mirador, s'obrirà un punt presencial de votació per tal que totes aquelles persones que no han exercit el dret a vot puguin fer-ho, en el següent horari: de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h.
Fins al mateix 23 d'abril, el web municipal també ofereix la possibilitat de votar per Internet, a través de l'enllaç www.castellarvalles.cat/boxpopulivotacions. Les persones que optin per aquesta via hauran d'accedir a aquest web i introduir-hi els cinc darrers números del DNI/NIE o passaport, la data de naixement i un codi d'identificació personal que han rebut al seu domicili.
Fins a dia d'avui, més de 1.400 persones ja han exercit el seu dret a vot en el procés de pressupostos participatius 2017. D'aquesta xifra, un 25% ha votat presencialment en els punts habilitats mentre que l'altre 75% ho ha fet mitjançant Internet.
Cal recordar que poden votar tots els vilatans nascuts abans de l'1 de gener de 2007 i empadronats abans del 7 de març de 2017 a Castellar del Vallès. Per tant, podran votar els castellarencs a partir dels 11 anys (o que els facin el 2017), cosa que suposa una ampliació de l'edat de votació respecte l'any passat, que era a partir dels 16 anys.
L'escrutini es durà a terme el dilluns 24 d'abril en un acte obert que tindrà lloc a la Sala de Plens de Ca l'Alberola (Passeig Tolrà, 1), de 10 a 13 h. A les 13 h es presentaran els resultats de la votació. Les propostes que es duran a terme seran aquelles que hagin obtingut més punts, fins a esgotar el pressupost disponible, que és de 150.000 euros (50.000 euros per als projectes de la categoria A i 100.000 euros per als projectes de la categoria B). Aquesta xifra equival a un 15% del total de la inversió finançada amb recursos propis.

ELS 12 PROJECTES
Els 12 projectes finalistes d'aquest any és en la categoria A l'ampliació del parc d'street workout de Castellar del Vallès situat a la plaça de Carcassona, l'adequació d'un parc infantil per a nens i nenes menors de 3 anys al centre de la vila, i instal·lar, en una plaça del municipi, dos rocòdroms amb forma de vocal a proposta del Consell d'Infants. Aquestes tres primeres propostes tenen un pressupost de 10.000 euros.
Dins de la categoria B, on s'inclouen els projectes d'inversió amb un import màxim de 50.000 euros, hi ha l'adequació de dos espais expositius a la casa Ribas, seu de l'Arxiu d'Història de Castellar, per tal que quedin preparats per ser un espai de museu del municipi, la renovació de les carrosses de la Cavalcada de Reis, la reforma de les escales dels 'Enanitos' a Sant Feliu del Racó que connecten les dues meitats del poble, la reforma de l'Skate Park, la reforma tècnica de la Sala de Petit Format de l'Ateneu, la millora de la seguretat per a mobilitat en bicicleta, un escenari cobert per a les entitats i l'arranjament de la plaça Lluís Companys.
Comparteix
M'agrada
Comentaris