Primera onada de calor
Primera onada de calor - CEDIDA
16/06/2017 Actualitat
Continua l'onada de calor durant el cap de setmana
Protecció Civil activa en fase d'alerta el PROCICAT per les altes temperatures
R.G.
L'equador del mes de juny ens ha portat temperatures inusualment altes. De fet, aquesta setmana s'han superat els 30 graus al punt del migdia, un pic de calor que ha sorprès a bona part de la ciutadania.

Sembla que l'onada de calor ha arribat per quedar-se, almenys, durant les properes 48 hores. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que diumenge baixin lleument les temperatures per tornar a pujar encara amb més força durant l'inici de la propera setmana. Tot plegat, a causa de l'entrada d'una nova massa d'aire calent que afectarà amb més virulència les comarques de la Catalunya Central i de Ponent, en què es preveuen temperatures extremes, tot i que l'ascens dels termòmetres serà generalitzat arreu del territori.

És per això que Protecció Civil manté activat a hores d'ara el PROCICAT en fase d'alerta per l'onada de calor. En aquest sentit, des del CECAT recorden que els principals col·lectius de risc davant d'un episodi de calor són els majors de 75 anys, les persones amb problemes de mobilitat o diversitat funcional, les persones que treballen a l'aire lliure o que hi realitzen un esforç físic, i les persones que pateixen malalties cròniques com hipertensió, diabetis, amb afeccions cardiovasculars, renals o respiratòries, també les persones amb malalties com l'Alzheimer o el Parkinson, i obesitat, entre d'altres.

Podeu consultar les recomanacions per actuar en cas de cop de calor en aquest enllaç.
Comparteix
M'agrada
Comentaris