21/04/2017 Actualitat
Condemna de sis mesos per maltractament animal
Es tracta de la propietària d'una gossa que va ser abandonada malferida en un contenidor. Els fets van ser denunciats per ADA Castellar
Redacció
L'Associació per a la Defensa d'Animals de Castellar del Vallès (ADA-CV) ha informat que el Jutjat Penal núm. 1 de Sabadell ha imposat la pena de sis mesos de presó i tres anys d'inhabilitació per a la tinença d'animals a la propietària de la gossa Mery, persona denunciada per l'entitat animalista. A través d'un comunicat, ADA explica que la denunciada ha reconegut la seva culpabilitat davant el Jutjat de Sabadell, "a canvi d'evitar la pena màxima per maltractament animal que es podria haver elevat a 18 mesos de presó". La condemnada no haurà d'ingressar a la presó per tractar-se d'una pena inferior a dos anys i no tenir antecedents. ADA detalla que se li ha imposat, a més, la prohibició per tenir animals durant tres anys.

Els fets es remunten a desembre de 2015. L'entitat va denunciar el maltractament i abandó d'una gossa que va ser trobada per uns veïns a l'interior d'un contenidor a prop del parc de Canyelles amb signes de violència. L'animal -una gossa de raça 'caniche' anomenada Mery- va ser ingressat a l'Hospital Veterinari de Granollers -traslladada pels responsable de Caldes Animal- però la seva situació era molt greu i va morir cinc dies després de ser trobada. Segons van explicar des d'ADA, havia patit ferides al cap i al coll. Com que l'animal estava xipat, la unitat de Medi Ambient de la comissaria dels Mossos de Sabadell es va fer càrrec del cas. ADA també va mostrar el seu malestar per la manca de reacció de la policia local davant d'aquests fets. Finalment, l'entitat va organitzar una manifestació a principis de gener de 2016 per condemnar els fets que ara han tingut una sentència condemnatòria.

"Des ADA-CV manifestem el nostre desig que els delictes per maltractament siguin perseguits sempre en totes les instàncies, sense tractes de favor a cap veí maltractador, i que les penes per maltractament siguin imposades en el seu grau màxim pels jutges", apunten en l'esmentat comunicat i alerten que continuaran denunciant "tots els casos de maltractament animal dels que tinguem constància".

Comparteix
M'agrada
Comentaris